Клипче,посветено на форума
Добре дошли!
РП Форум посветен на поредицата "Дневниците на вампира" по Л. Д. Смит.Който съчетава в себе си както модерния "Мистик Фолс" в наши дни където може да се разходиш из градския мол или да гледаш кино с приятели.Така и старомодния "Фелс Чърч" през 1864 г. Където интригите и баловете са били основни занимания на жителите през този век.
Вход

Забравих си паролата!

Latest topics
» Компанията
Вто Юли 24, 2018 4:53 am by Kol

» Домът на Ивон
Пет Юли 13, 2018 7:40 am by Ния

» Хотелът
Пет Юли 13, 2018 5:11 am by Клаус

» Нещо класическо но не забравим...
Чет Апр 05, 2018 1:57 am by Kol

» Домът на Явор
Пет Дек 22, 2017 5:11 am by Kol

» Син Сити - София
Пон Ное 28, 2016 6:16 am by Ния

» Мери и Хенри
Пон Окт 10, 2016 10:10 pm by Дейвид

» Елизабет и Кол
Пон Мар 07, 2016 6:18 am by Елизабет

» Анстасия и Кевин
Пон Мар 07, 2016 6:09 am by Антея

Канал 9 новините на Мистик Фолс
Добре де май и в Ада имало малко слънце и определено,май демоните се влюбвали и имали чувства. Май Катерина се оказа силно влюбена в Деймън. И той отново и повярва и и прости. Деймън тя може да те обича но се пази,да не вземе да се появи отново Клаус и да ти я отнеме,той определено обича да прави напук. Е,успех на двойката. В глада пристигат още много хора. Да ги приветстваме,добре сте дошли. Много приятно след обедче в сладкарницата. И аз ще дойда с вас да хапна едно Тирамису.
Вестник Фелс Чърч
Е,вече по слухове разбрахме,че това е лорд но обича да му казват Клаус. Катерина определено се оказа с нисък морал,като позволи на лорда да пренощува при нея. Но определено не я виня за това. И на мен ми се иска,лорда да прекара една вечер с мен. Май и то мен лъха нисък морал но определено лорда свири,като арфа по струните на Катерина.
Dark Light RPG BG Forum
Статистика
Имаме 57 регистрирани потребители
Най-новият потребител е annabelle.

Нашите потребители са написали 7824 мнения in 716 subjects
Търсене
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search


Мери и Хенри

Страница 1 от 16 1, 2, 3 ... 8 ... 16  Next

Go down

Мери и Хенри

Писане by Дейвид on Пон Мар 16, 2015 6:52 am

- Не искам и няма да се женя за някаква напълно непозната жена! - Ударих с ръце по масата и погледнах настоятелно баща ми.
- Дори не съм я виждал. Ами ако е отвратителна?
- Ще си вземеш любовница... - Изсъска през зъби той и усещах как едва се сдържа да не ми размаже физиономията.
- Казвам ти, няма да се оженя за нея... - Поклатих глава и се отдръпнах назад. - Не ми пука за Англия...
Баща ми се изправи рязко от мястото си и на свой ред удари по масата. Никога не го бях виждал да си изпуска нервите така.
- АЗ СЪМ ТВОЙ КРАЛ и ще правиш каквото ти кажа. Ако казвам, че ще се ожениш за Мери Стюард, значи ще се ожениш за нея. Ако ти кажа, да завладееш Англия, ще го направиш, глупаво момче такова. - Сбръчках вежди.
- Погледни се... Тичаш след всяка фуста в този дворец и си мислиш, че си голям мъж, но истината е, че в теб няма никаква амбиция. Срамувам се от теб. Не се държиш като мой син, ти си срам за мен и за Франция и ако не се научиш да бъдеш такъв какъвто се изисква да бъдеш, никога няма да оставя трона си в твоите ръце! Разбираш ли ме?! - Крещеше срещу мен, а майка дори не смееше да се доближи до него или да му каже да млъкне. Кимнах едва едва с почервеняло от гняв лице. Да, той освен мой баща бе и мои крал, но не можех да понеса мисълта как ми говори.
- Сега се разкарай от очите ми и се опитай да бъдеш мил, когато тя пристигне. Ако разбера, че си бил някъде другаде, ще ти отнема всичко... Ако се наложи и главата ти!
Майка ми ме дръпна за ръката и напуснахме тронната зала.
- Какво ти става Хенри? - Започна да ме мъмри тя. - Той е твой крал и не може да му говориш така. Освен това е прав... Той се опитва да ти осигури трона на Шотландия и Англия, не искаш ли това? Не искаш ли да си господар на света?
- Престани майко... И двамата знаем, че това е невъзможно, нямаме достатъчно голяма войска, за да превземем Англия и не виждам, защо трябва да се женя за тази... Мери...
- Защото англичаните подкрепят Мери и ако тя предяви претенции към трона те ще я подкрепят... Това е дълъг процес момчето ми, който започва с това да се ожениш за нея... Да създадеш наследници... После ще говорим за превземане на територии... Бъди разумен...
avatar
Дейвид

Брой мнения : 253
Репутация : 0
Join date : 11.03.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Мери и Хенри

Писане by .Ребека. on Пон Мар 16, 2015 7:15 am

Пътя,ужасно дълъг,веремето ужасяващо дълго,сякаш пътуваха с векове. Нейните придворни малко разнообразявах тъпото пътуване и се опитваше да пребори отекчението,притеснението и още куб неща. Не криеше,че не иска да се омъжва за непознат но само така можеше да спечели още по силно народа си,когато се покаже,като добра кралица,майка която да осигури наследник. Това бяха много важни неща. А,и Франция... Пуф... Главата и щеше да се пръсне. 
Наближиха красивия замък,една от приятелките и подаде глава и извика радостно да погледне и тя но страха не и позволи,само я гледаше спокойно или така се опитваше. Стигането до двора също се оказа ужасно дълъг,подъниците и махаха и тя им отвръщаше,тя обичаше народа си и щеше да обича и Франция,беше сигурна.
Каретата спря,всички дами слязаха и се поклониха,малко след тях слезе и тя,като всички затаиха дъх. Личеше си че е кралица,и излъчва невероятна енергия,красота и достолепие,истинска неземна красавица облечена в нежни материи,обшити със злато и диаманти. В костите маше невероятна златно красива корона с нежни скъпоцени камъни. Всички се бяха наредили,краля кралицата и имаше едино момче до тях сигурно....
Една от дамите и тихо и прошепна:
-Това е принца,прекрасен е...
Тя само леко потрепна и сведа грава пред краля,като му се поклони. Приближи се и по етикет отново се поклони.
-За мене е истинска чест да съм във вашия двор,надявам се бъдещия съюз да сплоти народите ни,да доведе до мир и благоденствие на подъниците ни.
Опитваше се да не и проличи,колко много трепери и колко се притеснява. Преди,като деца си играеха с принца но сега всичко се беше променило,те се бяха променили. Отдаде почит и чест към кралицата,а след това отиде при принца и в първия миг въпреки че трябваше да каже нещо не можеше.

--------------------------------------------------------------------------

I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handleBut if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best

avatar
.Ребека.
Админи
Админи

Брой мнения : 465
Репутация : 3
Join date : 28.03.2011
Години : 29

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Мери и Хенри

Писане by Дейвид on Пон Мар 16, 2015 7:34 am

Не си спомням кога за последно посрещахме някой по този начин. Намирах всичко това за огромна безвкусица и цялата тази проява на показност ме дразнеше изключително много, особено след разговора ми с баща ми по-рано и факта, че бях принуден да съм тук сега, вместо да съм между краката на Сюзан, новата ми любовница. Всички обстоятелства предвещаваха лошото ми настроение и никой не можеше да ме съди за това. Не можех да се радвам като всички останали, които нямаха търпение да се запознаят с бъдещата принцеса на Франция. За мен идването на Мери, представляваше едно огромно бреме. Не исках да се женя за нея, това означаваше да се разделя със свободата си, но също така значеше, че тази персона ще застане до мен някой ден на трона и ще има властта над моя народ, щеше да има власт, която не й се полагаше. Бляновете за Английския трон бяха само блянове, а сега тя беше никоя. Шотландия едва защитаваше себе си. Можех да я превзема по всяко време и вероятно вече щеше да е под наше владение, ако Елизабет не се бе възкачила на трона и баща ми не видя възможност у Мери да й го отнеме. Изведнъж това момиче се бе превърнало във фикс идея за баща ми.
Тя слезе от каретата. Какво облекчение, поне не беше грозна. Всъщност дори я смятах за красива, но това не значеше, че я искам за съпруга, може би любовница...
- Добре дошла отново във Френския двор Мери... - Казах и поднесох устни към ръката й. Можеше да е всичко, но все още не бях забравил за обноските си, а и настина не исках да си навличам гнева на баща ми.
- Надявам се да, се чувстваш добре тук... - Погледнах я изпод мигли и се усмихнах похотливо, знаех че тази усмивка подкосява краката на момичетата.
avatar
Дейвид

Брой мнения : 253
Репутация : 0
Join date : 11.03.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Мери и Хенри

Писане by .Ребека. on Пон Мар 16, 2015 7:54 am

Не можеше да отрече,че има някакво влияние но по скоро страха и умората блокираха по силно впечатление. Тя направи опит да се усмихне за да не и проличи,като погледна към него,а той се усмихваше особено с някакъв чар.
-За мен е прекрасно отново да се върна във Франция. Това беше моя дом и все още си остава такъв. Благодаря ви за топлото посрещане и за мен радост отново да Ви видя.
Все пак се овладя над това и да събере някакви мисли в главата си и да отговори подобаващо. Позволиха и да се оттегли за да си почине и приготви за вечерята в чест на нейното пристигане. Това и даде миг поне да се съвземе но приятелките и не я оставиха да поспи малко. Постоянно я занимаваха колко е красив принца,колко е щяла да бъде щастлива с него. А,тя просто мислеше за съвсем други неща. слугите приготвиха вана и тя се отдаде на миг спокойствие да остане поне малко сама,макар и със слуги. Започнаха да я приготвят,като дамите не спираха да говорят,бяха успели да плъзнат из двора,сън и умора не знаеха,какво е това. Премениха я в прекрасна рокля,която я правеше още по блезтяща и очарователна,личеше си че за нейните дрехи се бяха отделили най много вереме и е направена най изкустно. 
Имаше малко време и реши да се разходи из двора,искаше да си припомни залеза през прекрасните прозорци на замъка,и как обръщаха топло града. Тръгна по коридора,като застана пред огромия и прекрасен отворен прозорец. Повяваше нежен летен ветрец и сякаш погали лицето и. Тя затвори очи и пое дълбоко дъх,всичко тук беше толкова различно и невероятно красиво.

--------------------------------------------------------------------------

I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handleBut if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best

avatar
.Ребека.
Админи
Админи

Брой мнения : 465
Репутация : 3
Join date : 28.03.2011
Години : 29

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Мери и Хенри

Писане by Дейвид on Пон Мар 16, 2015 8:09 am

Сюзън искаше да ме види. Сигурно се притесняваше за мястото си в леглото ми, след пристигането на Мери. Не го упоменаваше в бележката, която ми бе изпратила по прислужника ми, но и сам можех да се досетя за какво е всичко това. Е, щях да я успокоя, че нищо не се е променило.
Забързах се към покоите й, когато най-случайно се натъкнах на Мери. Беше дребничка, с бледо лице и огромни очи, не се различаваше много от всички останали жени, освен че носеше корона на главата си и вече беше кралица на Шотландия. Това я правеше нещо повече, но иначе си беше обикновено момиче.
- Мери? - Гласът ми май я стресна, защото тя леко подскочи и се обърна към мен, със леко смутена усмивка.
- Извинявай, не исках да те стресна... - Казах и се приближих още.
- Да не си се изгубила? - Беше доста далеч от покоите си и в частта където спяха придворните дами и част от прислугата.
- Това е... - Тя обаче сякаш знаеше какво ще кажа и само кимна с глава, казвайки ми че си спомня коя част от замъка е това.
- Добре, тогава предполагам не си се изгубила... - Подсмихнах се и се облегнах на каменната стена.
- Е, как ти се струва да си в Франция? Навява ли ти спомени?
avatar
Дейвид

Брой мнения : 253
Репутация : 0
Join date : 11.03.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Мери и Хенри

Писане by .Ребека. on Пон Мар 16, 2015 8:33 am

-Тук прекарах цялото си детство и ми липсваше ужасно много. Липсваше ми всичко,безгрижнотра,аромата тук дори цветята са с по наситени и красиви цветове. Франция винаги е била един малък рай...
Чувстваше се по безгрижна тук,те тичаха из тези коридови,гонеха се и се смееха. Той винаги я закачаше и бяха неразделни,беше и някак тъжно защото това отмина и сега бяха съвсем други. Тя искаше тази сватба само за благото на народа си но не искаше да се омъжи за мъж,който не обича. Искаше да има право поне на малко любов но това беше лукс който нямаше да може да си позволи.
-Като деца обожавах ме да тичаме из коридорите,из целия двор и градина се чуваха само нашите гласове. Нещата са по лесни,когато си дете и нямаш толкова много задължения. 
Обърна се към него бавно:
-Сигурно за вас този брак е като затвор и задължение съзнавам това и искам да знаеш,че не е нужно да има чувства между нас. Правим го за народа. Знам,че звучи смело но искам да съм откровена с вас. Аз също бих желала да се омъжа по любов но това сам съзнавате,че няма да се случи,защото за мен е по важно моя народ не толкова моите чувства. Нека това да е просто наистина за доброто на всички.

--------------------------------------------------------------------------

I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handleBut if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best

avatar
.Ребека.
Админи
Админи

Брой мнения : 465
Репутация : 3
Join date : 28.03.2011
Години : 29

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Мери и Хенри

Писане by Дейвид on Пон Мар 16, 2015 8:46 am

Погледнах я и ми стана някак тъжно за нея, защото тя нямаше представа защо всъщност е този брак и бях сигурен, че баща ми нямаше да й каже, докато той не стане факт. Мислеше си, че Франция ще защити набезите на англичаните върху скъпата й Шотландия, но баща ми си беше наумил нещо съвсем различно от това. Зачудих се дали ако й кажа истината тя, няма да се откаже?
- Ние и двамата сме заченати и родени с една единствена цел Мери - някой ден да управляваме. За това ни подготвят през целия ни живот. - Дори и онова безгрижно детство, за което говореше не беше съвсем безгрижно. Дори и тогава ни учеха как да бъдем това което сме.
- Любовта никога не е била част от сделката. - И се радвах, че тя не си прави илюзии за нещо друго. Не ми се искаше да я разочаровам, като разбия сърцето й, в случай, че си е представяла някоя романтична приказка между нас двамата.
- Скоро ще бъдеш моя жена, а някой ден царица на Франция. Ще стоиш до мен и ще управляваш заедно с мен, всичко което искам е да бъдеш на моя страна. - Не исках нейната любов, исках да мога да й имам доверие. Историята познаваше ужасно подли и амбициозни кралици, имах й майка си като пример, не исках тя да е такава и именно заради това роптаех срещу този брак. Не защото не я обичах, а защото не я познавах и й нямах никакво доверие. Надявах се някой ден, да мога да й се доверя.
- Да мислиш за Франция, преди всичко останало... Можеш ли да направиш това?
avatar
Дейвид

Брой мнения : 253
Репутация : 0
Join date : 11.03.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Мери и Хенри

Писане by .Ребека. on Пон Мар 16, 2015 8:59 am

-Това е моето най-силно желание,винаги съм обичала Франция и искам всичко което,ще е най добро за нея. Радвам се че искаш това,което и искам аз. Когато дойде времето и станеш крал,се надявам да управляваме заедно,зная всеки пренебрегва мнението на кралиците но аз не съм мога да бъда много полезна и да бъда вашата дясна ръка. Не бих желала да ви преча и се надявам да го съзнавате. Никога не бих сторила нещо с което да съм против вас. Надявам се и вие да мислите по същия начин.
Хубаво беше да се разберат да проведат този разумен разговор,за да не се гледат на кръв,а и само след няколко месеца предстоеше първа брачна нощ,надяваше се да не е е най-ужасното нещо,а щеше да е лошо,когато не могат да се понасят и едва се гледат. Искаше поне малко да се разбират.

--------------------------------------------------------------------------

I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handleBut if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best

avatar
.Ребека.
Админи
Админи

Брой мнения : 465
Репутация : 3
Join date : 28.03.2011
Години : 29

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Мери и Хенри

Писане by Дейвид on Пон Мар 16, 2015 9:58 am

Усмихнах се. Може би все пак имаше нещо повече от корона на главата си. Тя беше от моя свят, знаеше как нещата се случват и не очакваше нищо повече. Започвах да виждам този съюз по различен начин. Тя се нуждаеше от моята защита, а аз от кръвта която течеше във вените й, за да остане името ми в историята, като първия крал успял да завоюва двете най-могъщи кралства в света. Сега осъзнавах, че тя искам или не ще е моя кралица и ще е майка на моите деца и можех да извлека най-доброто от това или просто да се цупя до края на живота си. Избирах първото.
- Мисля, че не е нужно да се преструваме Мери. - Казах, но е с укор. - Както и по-рано каза, тук си, за да се увериш в благополучието на своите поданици, а за това ти е нужна Франция. Не очаквам и друго, но мога да те уверя, че когато стана крал, ще браня твоя народ. Ще го защитавам... - Не исках да ми се кълне в любов към Франция, която знаех, че все още не обича. Може би когато тя станеше кралица нещата можеше да стоят по друг начин, но за сега нещата бяха такива.
- Ще го защитавам сякаш е мой народ... Но искам да знаеш, че Франция винаги ще е на първо място! Преди теб, преди мен самия... - Този брак бе в името на нещо друго, нещо по-голямо. - Искам да знам, че разбираш това...
avatar
Дейвид

Брой мнения : 253
Репутация : 0
Join date : 11.03.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Мери и Хенри

Писане by .Ребека. on Вто Мар 17, 2015 3:56 am

-Разбирам това но искам и да разберете и това,че Шотландия и Франция са преди вас,мен и който и да е било друг. Искам да разберете,че и Вие трябва да обикнеш Шотландия,както аз също,ще обичам Франция. Аз ще бъда зад Вас в това но искам да знам и,че Вие ще си зад мен...
Не знаеше дали някога,ще бъде напълно щастлива тук,все пак всичко и липсваше. От друга страна искаше да свърши задълженията си,да се омъжи за него,да роди наследник и след това можеше да се махне от тук,можеше да не живее тук. Можеше да се върне и никога повече да не стъпи тук но искаше наистина да помогне не само на Шотландия но искаше и да помага на Франция. И все пак много добре го разбираше,какво и намекваше и не беше никак глупава. Не искаше да заплашва но ако някога се случеше нещо,то народа сигурно щеше да загине заради нея и щеше да е крал на кървава държава.

--------------------------------------------------------------------------

I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handleBut if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best

avatar
.Ребека.
Админи
Админи

Брой мнения : 465
Репутация : 3
Join date : 28.03.2011
Години : 29

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Мери и Хенри

Писане by Дейвид on Вто Мар 17, 2015 4:21 am

Току що го бях казал, но тя или не го беше чула или искаше да го чуе отново. И в двата случая, явно щеше да се наложи да го повторя.
- Вече го казах Мери. След като с теб се оженим съюза между нашите народи ще се скрепи и Шотландия ще получи закрилата на Франция, но искам да съм сигурен, че разбираш какво означава сватбата между теб и мен... - Замълчах за миг, разглеждайки лицето й.
- Някой ден ще бъда крал на Франция, а ти моя кралица, което означава, че на първо място за теб трябва да е благото на Франция! - Това не означаваше, че трябва да забравя своя народ, просто означаваше, че ако някога трябва да избира между двете нации, което бе малко вероятно, но не невъзможно, тя трябваше да знае чия кралица ще бъде за напред и за чий интерес трябва да мисли най-напред, а това за в бъдеще щеше да е интереса на Франция.
- Знам, че си умно момиче и разбираш какво се опитвам да кажа. - Да, за разлика от Сюзан например, Мери би трябвало да разбира политическите схеми и да е наясно какво следва и какво се очаква от нея след женитбата ни.
- Двамата с теб, може да оставим следа в историята... Вече сме в историята, но бихме могли да бъдем изключителни и именно такива очаквам да бъдем, а за целта трябва да работим заедно... за благото на бъдещите ни деца и Франция!
avatar
Дейвид

Брой мнения : 253
Репутация : 0
Join date : 11.03.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Мери и Хенри

Писане by .Ребека. on Вто Мар 17, 2015 4:43 am

-Чух Ви и Ви разбирам пределно ясно и това не ми харесва,защото не желая под Шотландия да разбираш Франция,искам моя народ да не е част от Франция,и според мен е по добре да казваме за благоденствието на Францния и Шотландия. Искам да знам,че безопасността на Шотландия е гарантирана и няма да я превърнете в част от Франция. Моя народ е много горд със своята изтория и въпреки,че благославят бъдещата ни сватба го правят,защото гарантира мир между двете държави,а не окопирането на друга.
Умно момиче казваше:
-И нека ви поправя още веднъж,не съм момиче,а кралица на Шотландия и би било добре да знаете това,за да не ме подценявате за в бъдеще. Ако се окажете против мен нарада ми,ще ме защити,да съзнавам вашата сила но ако искате мир и наистина да влезете в изторията,ще бъдем крал и кралица управляващи справедливо Франция и Шотландия.  Надявам вие сте умния принц и бъдещ крал,който ме разбира,какво искам да кажа.

--------------------------------------------------------------------------

I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handleBut if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best

avatar
.Ребека.
Админи
Админи

Брой мнения : 465
Репутация : 3
Join date : 28.03.2011
Години : 29

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Мери и Хенри

Писане by Дейвид on Вто Мар 17, 2015 4:57 am

Това показване на зъбки ме развесели искрено и не успях да прикрия усмивката си, а и не исках да го правя.
- Добре кралице на Шотландия, прости ми че не отбелязах този факт, но като кралица трябва да си наясно, че съществуването на твоя народ и на теб като кралица се крепи единствено на добротата на нашия крал. Ако не беше той, отдавна да сте се превърнали в колония на Англия и ти вече да не носиш корона на главата си. - Ако щяхме да си говорим по този начин, то трябваше поне да сме точни в изказванията си и властта с която разполагаме. Тя наистина не беше в позиция да изисква. Трябваше да е благодарна, че Франция е решила да запази короната й.
- Хубавото обаче е, че единствено и само с Франция на своя страна, би могла да запазиш независимостта на Шотландия... - До колкото можеше да е независима, когато си ляга с дявола, за да не изчезне от полезрението на света.
- И те съветвам да се придържаш към това. Трябва да знаеш кои битки можеш и не можеш да водиш. А думите ти опасно приличат на заплаха за война... Война до която ако се стигне, Франция ще срине със земята Шотландия! - В първия момент запазих самообладание, но после се засмях, за да не я притеснявам повече отколкото сигурно е.
- Всичко ще е наред... - Казах успокояващо. Не бях аз врага тук, а и баща ми нямаше интерес да завоюва Шотландия, когато можеше да получи нещо много по-голямо. - Просто се опитай да запазиш тези си мисли за себе си... Не ги споделяй... Особено пред баща ми... Краля на Франция, който може да счете, че си тук, за да му обявиш война... - Намигнах й игриво.
avatar
Дейвид

Брой мнения : 253
Репутация : 0
Join date : 11.03.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Мери и Хенри

Писане by .Ребека. on Вто Мар 17, 2015 5:59 am

-Заплаха?!-присви очите си-Сама съзнавам че не мога да отправям заплахи. 
Той определено мислеше още като принц и нямаше нищо кралско в него. Все още беше онова малко и наивно момче,което мислеше,че света е негов и приемаше нещата,така както той си искаше:
-Аз ви давам съвет да премисляте думите си преди да ги изречете. Това не е заплаха и това,което исках да ви кажа е,че вие като бъдещ крал мислите само за Франция,а трябва да мислите и за Шотландия,защото те ще са в наша власт. Не желая аз да съм Шотландия,а вие да сте Франция. След брака ни вие,ще сте част Шотландец,ако желаете така го разбирате. Не ви заплашвам но познавам народа си,и знам как би реагирал той,ако мислите само за Франция. Не принце това не е заплаха. Но в мига в който се обърнете не срещу мен,а срещу Шотландия,да ще победите без съмнение но на каква цена? Да бъдете крал на мъртво кралство. Шотладия е горд народ и биха умрели до един,за да защитят честа си.
Беше станала жена макар някъде в себе си още да беше девойка просто трябваше да порасне бързо:
-Не е нужно да го казвам на краля,той е умен крал и сам знае това,че е по добре да си крал на две държави от колкото крал на една държава,и мръсни кървави ръце,да бъдеш петно в изторията,като краля погубил цял народ. Изторията помни такива крале. Така ли бихте искали да бъдете запомнени? 
Огледа се настрани дамите и се бяха приближили на прилично разтояние:
-Все още във вас е онова момче,което скачаше на всяка дума с своя дървен меч. Понякога най доброто оръжие е вашия ум принце...
След това се обърна и тръгна след дамите. Найстина не го заплашваше,просто той все още не го съзнаваше но той трябваше да мисли за Франция и Шотландия като за равноправни държави и да не обезличава нието едната нито другата,да ги овъжава. Защото вместо да бъде вписан с хубаво в изторията,той щеше да бъде като най ужасното нещо в него.

--------------------------------------------------------------------------

I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handleBut if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best

avatar
.Ребека.
Админи
Админи

Брой мнения : 465
Репутация : 3
Join date : 28.03.2011
Години : 29

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Мери и Хенри

Писане by Дейвид on Вто Мар 17, 2015 6:18 am

Изгледах я раздразнено и разтърсих леко глава, сякаш да прогоня този горчив вкус в устата си. За коя по дяволите се мислеше, че да ми дава съвети и да ми обръща груб, докато аз все още не съм приключил с разговора? А и май наистина не осъзнаваше позицията си. Типичната й кралска самоувереност и самочувствие, този път надминаваха нейните възможности. В крайна сметка, тя беше тук, за да търси помощ от Франция и не беше в позиция да ми казва, за кой народ да мисля и за кой не. Това въобще нямаше да се получи, ако си мисли, че това е демокрация. Аз бях КРАЛЯТ или поне щях да бъда, а тя беше заплашвана и узорпирана от години от Англия, и вместо да лази в краката ни и да се моли да сме на нейна страна, тя ми разправяше врели не кипели как трябвало да мисля за Шотландия. Това момиче си нямаше никаква представа какво говори. Не осъзнаваше, че ако не се оженя за нея, скъпата й Шотландия ще е превзета от Англичаните до зимата, а главата й най-вероятно отсечена от Елизабет. Трябваше да е благодарна, че й предлагаме защита.
Беше дошло време за вечеря, а настроението ми значително се бе влошило след разговора ми с малката госпожичка, която смело наричаше себе си кралица. Направо не понасях как баща ми ръси комплимент след комплимент, на това разглезено момиченце и говори за светлото бъдеще на народите ни. Чудех се защо не вземе той да се ожени за нея, като толкова много я иска, с радост щях да го оставя да се справи с това бедствие наречено Мери Стюард...
avatar
Дейвид

Брой мнения : 253
Репутация : 0
Join date : 11.03.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Мери и Хенри

Писане by .Ребека. on Вто Мар 17, 2015 6:55 am

Вечерята мина нормално,краля естествено ръсеше любезности,кралицата я гледаше леко мнително но въпреки това подкрепяше краля си. Принца се опитваше да я гледа добре но си личеше по изкрите,че в момента я мрази. Защото бе прекъснала разговора но беше умна и знаеше,че е темпераментен и ще реагира прекалено,а щом реагира прекалено можеше да развали всичко. И знаеше,че той винаги щеше да я смята точно за момиче. Никога нямаше да я уважава,щом станеше крал,щеше да вземе цялата власт и най-вероятно,щеше да подчини Шотладия но истината е,че нямаше да му позволи да я унижава,на каквато и цена да е това. 
Идните няколко дни преминаха ужасно скучно,на моменти дори придворните и се губеха,завладени от Франция и желанието да си намерят съпрузи. Един ден една от дамите влезе в покоите и като се метна на леглото до нея:
-Днес,ще има сватба,ще се жени някакъв благородник,още не сме разбрали кой. Но се подготвят прекрасни окраси. 
Знаеше,за тази сватба но не беше сигурна дали иска да ходи но знаеше,че нейните приятелки,щяха да искат да отидат. 
-Знам но исках да ви изненадам,пригответе се утре ще има забава...
Всъщност не знаеше,дали иска да им казва но беше разкрита,не че можеше дълго да го скрие. Все пак,щеше да е лошо,ако не отиде,а не искаше още веднъж с принца да се гледат по онзи лош начин. Не искаше и да води разговор,а и той просто я отбягваше. А,и дамите и бяха казали,че той си има нещо,като любовница,при която ходи всяка вечер. Не че вярваше в любовта но това до някъде нарани егото и. Беше като чужда,чувстваше се доста самотна,защото дамите и често се попиляваха някъде. Говореше френски но въпреки това намираше двуличие в очите дори на слугите. Не можеше да излиза навън за това се разхождаше в градината,която беше ужасно голяма. Готвеше се сватба и никой нямаше да разбере,че е излязла в гадината,а и дамите и се готвенаха. Излезе и тръгна към градината,като щом беше на достатъчно далече от замъка скрита зад красивите храсти. Тя събу обувките си стъпа на меката трева. Толкова беше хубаво,малко свобода. Чу шум и рязко се обърна но никой не се показа,щом надникна плета видя двойка да се целува. Момичето я видя и побягна,а щом момчето се обърна видя,че е принца. 
Мери пое дълбоко дъх,като на лицето и не се изписваше срам или нещо подобно,а по скоро все едно разбираше. Присви ръцете си една към друга,като реши да забрави това. По добре беше,завъртя се и тръгна бавно на някъде. Ако избягаше,щеше да си помисли,че е засрамена или,че иска да каже на някой но това не я засягаше и не беше нейна работа.

--------------------------------------------------------------------------

I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handleBut if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best

avatar
.Ребека.
Админи
Админи

Брой мнения : 465
Репутация : 3
Join date : 28.03.2011
Години : 29

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Мери и Хенри

Писане by Дейвид on Вто Мар 17, 2015 7:22 am

Бях прекарал последните дни в неуспешни опити да отменя тази сватба, която ми се виждаше изключително глупава. Смятах, че това ще е възможно най-голямата грешка. Вече знаех каква е тя и се опасявах, че баща ми грешеше, като си мисли, че може да я контролира... че аз ще мога да я контролирам, а веднъж завоюваме ли й трона на Англия, всичко щеше да се сгромоляса с гръм и трясък, а нейното усещане за сила не знаех до какви размери ще стигне. Така де, дори сега когато беше в пълна безизходица се осмеляваше да изисква, представям си какво щеше да е ако е кралица на толкова много хора и народи.
Единствената ми утеха тези дни бяха моите момичета. Бях добавил дори нова, една от новодошлите придворни по случай сватбата на сър Нарсис. Беше знойна красавица, мургава и доста пищна не отговаряше на моя критерии за момичета, но всъщност беше доста добра в някой други неща. Точно тези си умения ми демонстрираше, когато Мери се натъкна на нас. Момичето веднага избяга без да довърши работата си, а аз силно раздразнен скочих от тревата и закопчавайки панталоните си хукнах след вече силно дразнещата персона на Мери.
- Още не сме женени, за да ме следиш, а дори и да бяхме, пак нямаш това право... Това момиче там служеше за своя господар, защо я изгони? А? - Препречих й пътя. - Тя поне знае как да уважава мъжете, за разлика от теб страсто убиваща госпожице... или предпочитате да ви наричат Ваше Величество...
avatar
Дейвид

Брой мнения : 253
Репутация : 0
Join date : 11.03.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Мери и Хенри

Писане by .Ребека. on Вто Мар 17, 2015 7:38 am

Дори не смяташе да му отговори,всичко което излоботи за по малко от един миг беше истинска глупост. И той отново не се беше замислил над това,погледна в страни:
-Първо това,не сте приели съвета ми да мислите,преди да кажете нещо. Второ,не я изгоних тя сама побягна,ако не ме беше видяла дори нямаше да разберете,че съм тук. Трето мислите ли,че бих Ви следила,по вероятно е да накарам някой да ви следи,от колкото аз да ви следя. Единствената причина да съм тук,е явно причината,по която и вие сте тук с момичето,се казва уединение. А,и само това място знам,защото идвах ме като деца. Извинявам се целта ми не беше да ви развалям удоволствието. 
Наистина я нараняваше ужасно много но нямаше да му позволи да я види сломена или наранена.
-Не е нужно да ме унижавате принце. Казах Ви,че сте свободен да правите,каквото пожелаете.

--------------------------------------------------------------------------

I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handleBut if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best

avatar
.Ребека.
Админи
Админи

Брой мнения : 465
Репутация : 3
Join date : 28.03.2011
Години : 29

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Мери и Хенри

Писане by Дейвид on Вто Мар 17, 2015 7:56 am

Сбръчках вежди, защото отново се готвеше да ми обърне гръб, а това ме вбесяваше най-много от всичко и за да съм сигурен, че този път няма да направи същата грешка я сграбчих през лакътя й с изненада установих колко е лесно да я задържа. Виждах, че е дребничка и слабичка, но не очаквах да е толкова крехка. Предполагам беше силна само на думи, за разлика от мен.
- И все пак това не променя факта, че именно твоето присъствие тук, я изгони! - Казах раздразнено, но и аз самия не знаех защо съм толкова бесен. Вероятно защото Мери бе най-дразнещото женско създание, което бях срещал през живота си. Спомних си, че дори и в детството ни, пак се дразнех от нея, но тогава се въздържах от това да бъда груб, докато сега просто не се побирах в кожата си около нея.
- Сама казахте, че сме търсили уединение, това обаче не ви възпря от това да го нарушите. И отново си позволявате да ми говорите така сякаш имам нужда от съветите ви... Трябва да ви уверя, че нямам. И сте съвършено права, когато казвате, че съм свободен да правя каквото пожелая, а моите действия нямат нищо общо с вас, нито пък целят да ви унижават... Възлагате прекалено голяма значимост на себе си, която аз не споделям!
avatar
Дейвид

Брой мнения : 253
Репутация : 0
Join date : 11.03.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Мери и Хенри

Писане by .Ребека. on Сря Мар 18, 2015 2:42 am

-Пуснете ме незабавно! 
Опита се да говори с равен тон но някъде вътре в нея се криеше страх и все пак нищо не можеше да и направи,защото ако и направеше нещо,краля щеше да обвини него.
-Причинявате ми болка...
Щом каза това той я пусна и тя остана все още горда пред него:
-Дръжте се така по този начин само с метресите,слугините и наложниците но не подобава това държание да бъде насочено към мен.
Нямаше да каже,че е кралица:
-Още повече щом искате толкова забава с вашата слугиня,защо не я последвахте ами още сте тук. Не сте окован,вие сте онзи,който ме държи против волята ми тук. Исках и искам да се разходя,това беше моето намерение,съжалявам за това че разбих плановете ви да обезчистите младата девойка. Още повече,че ако исках да направя нещо,главата и отдавна,щеше да се таркаля на земята,нито аз съм в замака да споделя това,което смята,че е глупаво да споделям.Престанете да се държите по този начин с мен. Ако всичко мине добре и ме изтърпим две години,аз ще се върна в Шотландия,а вие ще останете тук,да управлявате Франция.

--------------------------------------------------------------------------

I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handleBut if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best

avatar
.Ребека.
Админи
Админи

Брой мнения : 465
Репутация : 3
Join date : 28.03.2011
Години : 29

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Мери и Хенри

Писане by Дейвид on Сря Мар 18, 2015 6:07 am

- О! - Възкликнах изненадано и после избухнах в смях. Гърлен и неконтролируем смях, който бе с цел да я уязви, а и защото беше изключително забавно какво си мисли.
- Значи след всичко което каза, все още си мислиш, че ще си следващата кралица на Франция?! - Не можех да спра да се смея.
- Това е интересно... - Опитах да се успокоя и да се държа малко по-сериозно, но изражението й просто ме съсипваше.
- Ето какво малката, истината е, че по-голяма част от кралете се борят за това да оженят дъщерите си за мен. Изборът ми е огромен и съм убеден, че всички те знаят как да се държат. А твоето спасение и това на кралството ти, лежи на благоволението на Франция и най-малкото, което може да направиш е да обмислиш по-добре надменното си поведение, защото с този брак Франция рискува да се изправи на война срещу Англия, за да запази гордите ти поданици, готови да дадат живота си за своята кралица и това означава, че ако сватбата не се състои, до зимата те наистина ще го направят, затова се опитай да бъдеш по-мила или забрави за съюза между страните ни... Няма да рискувам кралството си, за някой толкова досаден и надменен като теб, който не си знае мястото... Не виждаш по-далеч от носа си, нямаш грам уважение и не изпитваш благодарност... Не мисля, че искам такава кралица до себе си... Не мисля, че който и да е, ще иска такава кралица до себе си!
avatar
Дейвид

Брой мнения : 253
Репутация : 0
Join date : 11.03.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Мери и Хенри

Писане by .Ребека. on Сря Мар 18, 2015 6:22 am

Въпреки,че бе кралица,тя беше и жена и думите му още повече я нараниха. За първи път,нямаше да отвърне,а просто единственото,което тялото и искаше да избяга. Да се скрие някъде,той я унижи,не само като кралица,ами като жена и човек. Преди да си тръгне се обърна и му изръмжа ядно,за да се види че няма да се разплаче:
-Тогава сватба няма да има и утре си тръгвам. Знаех си,че във вас няма нищо човешко вие сте едно глупаво,несъобразително грубо момче,което мисли само за себе си. Вие някога ще станеш крал но в душата си ти ще си останеш едно момче. Брака се разтрогва благодарение на вас. Няма да понеса да има толкова безмозъчен крал до себе си. 
Щеше да се върне и да приеме предложението за брак за Испанския принц,така щеше да си подсигури по голяма войска. Той щеше да и осигури всичко,което и беше нужно,само се чудеше,защото не бе приела Испания,ами прие брак с Франция.

--------------------------------------------------------------------------

I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handleBut if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best

avatar
.Ребека.
Админи
Админи

Брой мнения : 465
Репутация : 3
Join date : 28.03.2011
Години : 29

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Мери и Хенри

Писане by Дейвид on Сря Мар 18, 2015 6:42 am

Изгледах я как си тръгва и доволен от себе си, се отправих към двореца, но не и преди да изчакам малко, защото не исках да вървя с нея, а това бе единствения път към замъка. Думите на разглезената Мери не означаваха абсолютно нищо за мен. Дори не ме трогна нейното мнение за мен, още повече, че най-накрая бях получил каквото искам. Сватба нямаше да има и спокойно можех да се отправя към покоите си, за да се приготвя за празненството в чест на лорд Нарцис и съпругата му.
Всичко ми изглеждаше чудесно, докато по време на празненството един от слугите на баща ми, не дойде при мен, за да ми каже, че краля незабавно има нужда от присъствието ми. Веднага се досетих какво става. Сигурно Мери му беше съобщила новината, не я виждах наоколо и вероятно ме очакваше страшно конско, но щях да го понеса.
Когато влязох в кабинета на баща ми, го заварих там в присъствието на Мери и майка ми.
- На какво се хилиш? - Изрева баща ми и скочи на крака.
- Ами на вън се разгаря страхотно празненство, трябва всички да се присъедините...
- Празненство?! Шегуваш ли се с мен?
- Мислех, че обичаш празненствата... - Казах и свих рамене, после допих чашата си с вино.
- Не съм в настроение за празненства в момента. Искам обяснение, защо Мери отказва да стане твоя съпруга?
- Защото няма вкус? - Предположих и се засмях, а той бесен удари с ръце по масата, а майка ми се стрелна към него, за да го успокои. Сбръчках вежди и усмивката ми изчезна.
- Всъщност се радвам, че не иска да го направи, защото и аз не искам. Не смятам, че е достойна за короната на Франция. Тя е едно разглезено и високомерно момиче, което не заслужава да бъде моя съпруга. Знам какво е мнението ти за нея и този брак, но повярвай ми, тя е най-лошия избор. Франция е готова да отиде на война заради нея, а тя дори не проявява благоприличието да е благодарна за това. Не ми пука какво иска или не, няма да се оженя за нея!
- За щастие това не зависи от теб! Ти ще се ожениш за Мери Стюард, както беше казано! Това е последната ми дума и никой от вас двамата няма да осуети тази сватба! Разбирате ли ме? НИКОЙ! Сега се постарайте да изгледите каквито и да имате различия, защото ако сватбата не се състои... - Погледна към мен. - Ще се отрека от теб и ти никога няма да получиш короната ми, а ти... - Погледна към Мери. - Ще разруша Шотландия из основи... Това не ви е детска игра! Не искам да виждам никой от двама ви, докато не чуя, че сватбата ще се състои по план!
avatar
Дейвид

Брой мнения : 253
Репутация : 0
Join date : 11.03.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Мери и Хенри

Писане by .Ребека. on Сря Мар 18, 2015 7:20 am

Явно краля съзнаваше,че ако напусна този замък,ще сключи брак с Испанския принц,да можеше да загуби чат от Шотландия но поне,щеше да запази гордостта си. Проблема,тя обаче не смяташе да отстъпи,а и принца не смяташе да отстъпи никак. Щом излязоха от залата в пълно мълчание той тръгна на една посока,а тя тръгна на другата,в различни посоки.  Трябваше да се подготви за глупавото празненство. Истината е,че не искаше,а приготовленията започнаха почти насила,опитваше се да обясни,че и е лошо но никой не я чуваше дори дамите и,който искаха да отидат.
Ритуала беше прекрасен,личеше си колко са влюбени,но любов за нея нямаше да има. след това всички можеха да се веселят. Нещата малко се промениха,дамите и нейните най-добри приятелки разбрах,че и е зле и я издърпаха на дансинга,а тя изключително много се забавляваше,защото за миг забрави всичко и се отпусна. Пийна съвсем малко вино колкото да я накара за малко да забрави. Танцуваха с момичетата,който наистина я накараха да се усмихне.

--------------------------------------------------------------------------

I'm selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handleBut if you can't handle me at my worst, then you sure as hell don't deserve me at my best

avatar
.Ребека.
Админи
Админи

Брой мнения : 465
Репутация : 3
Join date : 28.03.2011
Години : 29

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Мери и Хенри

Писане by Дейвид on Сря Мар 18, 2015 7:35 am

Върнах се на празненството, без никакво притеснение, защото не ми пукаше какво казва баща ми. И двамата знаехме, че няма да отнеме короната на единствения си наследник, а и се нуждаеше от мен, не само за да остави наследник на трона, но и защото бях единствения му билет за завоюването на каквото и да е. Щеше да се наложи да ми предложи нещо повече от заплахи, за да се оженя за това невъзпитано момиче, а след това и да му завоювам Англия.
Тя също беше на празненството с дамите си. Никоя от тях не ми се виждаше достатъчно привлекателна, но можех да изчукам някоя от тях, просто за да натрия вирнатия нос на Мери и да й покажа, че дори придворните й са по-желани от мен.
- Е, кога мислиш да заминаваш? - Вече доста подпийнал се приближих към веселящата се Мери и злорадно я запитах кога възнамерява да се омете от замъка ми.
- Трябва да знам, защото ще е истински неучтиво да не те изпратя... Пък и искам да видя това, за да мога да се насладя на момента, в който се върнеш тук отново и молиш баща ми, да оттегли войските си, от земите ти...
avatar
Дейвид

Брой мнения : 253
Репутация : 0
Join date : 11.03.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Мери и Хенри

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 1 от 16 1, 2, 3 ... 8 ... 16  Next

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите