Клипче,посветено на форума
Добре дошли!
РП Форум посветен на поредицата "Дневниците на вампира" по Л. Д. Смит.Който съчетава в себе си както модерния "Мистик Фолс" в наши дни където може да се разходиш из градския мол или да гледаш кино с приятели.Така и старомодния "Фелс Чърч" през 1864 г. Където интригите и баловете са били основни занимания на жителите през този век.
Вход

Забравих си паролата!

Latest topics
» Компанията
Вто Юли 24, 2018 4:53 am by Kol

» Домът на Ивон
Пет Юли 13, 2018 7:40 am by Ния

» Хотелът
Пет Юли 13, 2018 5:11 am by Клаус

» Нещо класическо но не забравим...
Чет Апр 05, 2018 1:57 am by Kol

» Домът на Явор
Пет Дек 22, 2017 5:11 am by Kol

» Син Сити - София
Пон Ное 28, 2016 6:16 am by Ния

» Мери и Хенри
Пон Окт 10, 2016 10:10 pm by Дейвид

» Елизабет и Кол
Пон Мар 07, 2016 6:18 am by Елизабет

» Анстасия и Кевин
Пон Мар 07, 2016 6:09 am by Антея

Канал 9 новините на Мистик Фолс
Добре де май и в Ада имало малко слънце и определено,май демоните се влюбвали и имали чувства. Май Катерина се оказа силно влюбена в Деймън. И той отново и повярва и и прости. Деймън тя може да те обича но се пази,да не вземе да се появи отново Клаус и да ти я отнеме,той определено обича да прави напук. Е,успех на двойката. В глада пристигат още много хора. Да ги приветстваме,добре сте дошли. Много приятно след обедче в сладкарницата. И аз ще дойда с вас да хапна едно Тирамису.
Вестник Фелс Чърч
Е,вече по слухове разбрахме,че това е лорд но обича да му казват Клаус. Катерина определено се оказа с нисък морал,като позволи на лорда да пренощува при нея. Но определено не я виня за това. И на мен ми се иска,лорда да прекара една вечер с мен. Май и то мен лъха нисък морал но определено лорда свири,като арфа по струните на Катерина.
Dark Light RPG BG Forum
Статистика
Имаме 57 регистрирани потребители
Най-новият потребител е annabelle.

Нашите потребители са написали 7824 мнения in 716 subjects
Търсене
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search


Кварталът на Вещиците/ Домът на Дейвид

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Go down

Кварталът на Вещиците/ Домът на Дейвид

Писане by Дейвид on Нед Мар 30, 2014 12:01 am

avatar
Дейвид

Брой мнения : 253
Репутация : 0
Join date : 11.03.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Кварталът на Вещиците/ Домът на Дейвид

Писане by Дейвид on Нед Мар 30, 2014 12:08 am

Не изпратих Ребека до дома й, но и двамата бяхме наясно, че това няма как да се случи, ако искаме да запазим отношенията си в тайна, но й помогнах да си хване такси. После се качих в колата си и се прибрах вкъщи.
Бързо минах през банята и започнах да се обличам когато на врата се позвъни. Това трябваше да е тя. Грабнах блузата си и тръгнах към врата, за да отворя. Наистина беше тя. Ухилих се доволно и както аз си знам, след което театрално се поклоних и отместих от врата, за да може да влезе:
- Ваше величество... - Тя не отреагира на шегата ми и влезе. Изправих се и бутнах врата с един пръст, оставяйки я да се затвори сама.
- Радвам се, че ме удостоихте с присъствието си. - Мушнах блузата през главата си и се израних с нея, като леко наклоних глава към нея.
- Ще желаете ли нещо за пиене? - Това поведение можеше да се счете и за изключително дразнещо, но и не смятах, че трябва да стъпвам на пръсти около нея.
avatar
Дейвид

Брой мнения : 253
Репутация : 0
Join date : 11.03.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Кварталът на Вещиците/ Домът на Дейвид

Писане by Антея on Нед Мар 30, 2014 12:25 am

Стъпваше съвсем спокойно в този квартал,да те имаха пълното право да и нямат доверие но тя им имаше. Застана на средата на стаята,като се завъртя на токчетата си бавно и почти му обърна гръб,като започна да оглежда стаята. Личеше си,че не обръща внимание на закачките му,намираше ги за доста забавни и детински. Една кралица не се дразнеше от подобни неща,а тя имаше търпение,за сега.
-Може една чаша вода или нещо газирано...
Застана до пияното,като натисна няколко клавиша,беше начало на една мелодия,на една песен,която майка и свиреше,погледна към него:
-И ме наричай Антея,отдавна не съм кралица,обществото което трябваше да наследя от майка си,беше избито...
Очите и се взираха в него,гледаше го без да трепне и то напълно сериозно:
-Дейвид не съм тук да ви управлявам,ти не знаеш но моето семейство винаги е защитавало всички вещици и се е грижило за баланса между расите. Краули се опълчи и престъпи всички правила,застраши всички ви...
avatar
Антея

Брой мнения : 565
Репутация : 0
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Кварталът на Вещиците/ Домът на Дейвид

Писане by Дейвид on Нед Мар 30, 2014 12:35 am

Въздъхнах и повдигнах ръка:
- Нека ти донеса вода... - Отидох до кухнята и налях вода в една чаша, след което се върнах във хола и й я подадох.
- Може да седнеш. - Казах й аз, защото тя все още стоеше права. Този разговор щеше да бъде дълъг и изтощителен, затова за предпочитане беше да седне.
- Знам какво е семейството ти и какви са целите му. Знам също, че когато си убила бащата на детето си, си се представила като кралица. Знам много неща, за теб, но не и достатъчно, за да разбера какво целиш. - Това не беше само мое мнение, но и на почти всички в този квартал. Просто аз бях неин брат и достатъчно търпелив, за да я изслушам.
- Не изглежда така сякаш си загрижена, за хората за чиято кралица си се представила. Те са тук, а ти убиваш своите и живееш с вампири. Не подозирах, че баланса се постига по този начин.
avatar
Дейвид

Брой мнения : 253
Репутация : 0
Join date : 11.03.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Кварталът на Вещиците/ Домът на Дейвид

Писане by Антея on Нед Мар 30, 2014 1:01 am

Настани се срещу него,като остави водата на масата и го погледна в очите:
-Не не знаеш,защо убих Краули?! Познавам Клаули много по добре от всеки вас и знам,че той е нищо друго освен чисто зло. Убих го,защото той беше отвлякъл синът ми,взел го беше от собствената му майка,дойде при мен с ултиматума,застрашавайки всички,да му дам силата си и себе си иначе ще убие синът ми.
Каза му истината,защото тук бяха за това:
-Краули е зло,той не иска баланс,а искаше да ви поведе към смъртта,да много добре знам,какво съм казала,макар да е било под афект но го казах не за да се страхувате,а за това,че въпреки онова,което стори Краули няма да позволя на никой да ви нарани.
Не исках да доказвам,че съм с тях но те не знаех,за истинското лице на Краули,а още по малко за голямата опасност,която идваше:
-Дейвид,повече от всичко искам всички вещици да са в безопасност,това са моите цели.
avatar
Антея

Брой мнения : 565
Репутация : 0
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Кварталът на Вещиците/ Домът на Дейвид

Писане by Дейвид on Нед Мар 30, 2014 1:10 am

- Познавам не по-малко добре Краули и знам на какво е способен, но грешиш когато твърдиш, че е искал смъртта ни. Благодарение на него оцеляхме през всичкото това време. Хората, с които си сега, са истинската заплаха и опасност за нашият вид и не знам как не може да го видиш. - Съюзяваше се с нашият враг.
- Никой от хората тук не ти вярва, защото без значение какво казваш, действията ти показват друго. Всички са уплашени, защото техният водач и пазител го няма и то благодарение, на теб. Вещица, която спи с врага. - Правех същото и аз, но при мен беше водещо съвсем друго нещо.
- Трябва да избереш на коя страна си, ако искаш да защитаваш тези хора... Нали това се очаква от една кралица? Трябва да бъдеш тук, с тях, не там, не с онези, които искат смъртта ни. Не можеш да им вярваш и не трябва. Ще убият толкова бързо теб, колкото и всеки друг от нас. Повярвай ми, познавам ги и ако мислиш, че Краули е чистото зло, то тогава не си видяла техните истински лица.
avatar
Дейвид

Брой мнения : 253
Репутация : 0
Join date : 11.03.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Кварталът на Вещиците/ Домът на Дейвид

Писане by Антея on Нед Мар 30, 2014 1:28 am

-Не говори за това,че познаваш Краули,той умее да лъже прекалено добре. Знам,го защото бях негова съпруга,принудена да живея под един покрив с човек,алчен за влас. Но няма да говора за мъртвиете. Но той не направи онова,което трябваше,да ви защити,а ви прати в смъртна опасност,като пречупи доверието към вас.
Не желаеше да им казва,че благодарение на нея те все още бяха живи,и нейния живот беше изложен на карта:
-Как би трябвало да постъпя,когато вещер посяга на друг,когато иска да убие собствения си син. Как трябваше да постъпя Дейв,да го поканя на кафе ли? Не Дейвид,защитих семейството си и сина си. И благодарение на това,че нахлу в дома на един вампир ви донесе ниприятности,само защото искаше,силата и да ме подчини,да подчини всички ви. И спокойно,познавам добре този тиранин и повярвай ми,той е далеч по зъл от вампирите,който въпреки глупостите сте все още живи. Не смей да защитаваш това създание,без истински да го познаваш...
По лицето и се изписа омраза,истинска омраза:
-Още повече,че вампирите,който мразиш искат мир,искат да ви защитят,защото идва една огромна опасност Дейвид,онази опасност,която изби цяла общност,сега искате и вие ли да сте следващите. Не от мен трябва да се страхувате,не от тях,а от онова,което идва.
Дръпна се,като не спираше да го гледа:
-Няма как да ми имате доверие,от първия ден знам го но времето,ще покаже,че съм тук да ви защитя и няма да позволя на никой вещер да пострада.
avatar
Антея

Брой мнения : 565
Репутация : 0
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Кварталът на Вещиците/ Домът на Дейвид

Писане by Дейвид on Нед Мар 30, 2014 2:08 am

- Тук също грешиш, нямам нужда от твоята помощ или защита. - Отново това надменно поведение, все едно беше център на вселената и само тя можеше да спасява.
- Някой други обаче имат и докато говориш колко зъл е Краули и как си била принудена да бъдеш с него, няма да спечелиш доверието на никой. Може би си свикнала всичко да се случва така както на теб ти харесва, да раздаваш заповеди и твоята истина да е истина и за всички останали, но не е. Хората тук обичаха Краули, спасявал ги е от доста беди и твоя опит с него, не е опитът на всички останали. - Не я поучавах, просто й давах съвет, какво да не прави.
- Уби човекът, когото те боготворяха и ако отидеш при тях с тази история, ще ти вярват още по-малко. - Понякога и аз самият не го харесвах, но той беше истински лидер и хората умееха да го следват, нищо, че нямаше кралска корона на главата.
- Да си с онези същества, също не допринася, за това някой да те последва. Трябва да зарежеш всичко това и да живееш сред своите хора. Хората, които имат истинска сила и които вече почти убиха един древен. Те не са заплаха, с която да не можем да се справим. Може да си върнем града и ти може да ни помогнеш да го направим. Защо избираш да ги защитаваш, вместо да застанеш до нас? Те трябва да се страхуват от нас, а не ние от тях или да се подчиняваме на правилата на някакъв глупав клоун. Първородните трябва да напуснат града или да умрат, а ти трябва да останеш с нас. Това е което е добро за теб, за хората като теб и повярвай ми, добро и за сина ти.
avatar
Дейвид

Брой мнения : 253
Репутация : 0
Join date : 11.03.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Кварталът на Вещиците/ Домът на Дейвид

Писане by Антея on Нед Мар 30, 2014 2:29 am

Не ми харесваше,че Дейвид беше така настроен,искаше власт,която не му принадлежеше,беше забравил правилата,на обществото тук следваха други правила:
-Града не е твой Дейвид,той не е наш,щом знаеш за обществото знаеш,че ние не желаем влас,ние желаем баланс,трябва да помагаме на другите,да ги разбираме,а не да ги съдим.
Трябваше да му напомни правилата:
-Те не са ти сторили нищо Дейвид,аз убих Караули,за да защитя себе си и детето. И не нямам намерение да разгласявам това,казвам го на теб,защото искаш истината.
Наведе се още малко към него:
-Дейвид не желая да се излагаш на опасност,не желая и друг да излагаш на опасност. Клаус е гневен,ти разбираш ли,колко е гневен,знаеш какво прави онова оръжие,не може да го убие но го прати в ада,и той е изключително бесен. Да ти напомням ли правилата на вещиците,да не нападаме,да разбираме,да помагаме! Кога всички в този град забравихте истинските си корени?
avatar
Антея

Брой мнения : 565
Репутация : 0
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Кварталът на Вещиците/ Домът на Дейвид

Писане by Дейвид on Нед Мар 30, 2014 2:43 am

Засмях се искрено от думите й. Или наистина тези вампири й бяха промили мозъка или в по-лошият вариант, тя вярваше във всичко това.
- Ако искаш да следваш тези правила, това е твой избор Амералд, но на мен те не ми харесват. Достатъчно дълго време тези същества вършат неща и остават безнаказани, дори и първородните. Може би камата на Краули не успя да ги убие, но знам, че съществува оръжие което може и ще го намеря, а когато го направя ще убия всички до един. Мирът и балансът, за който говориш е разрушен отдавна. Те не ни смятат за равни, а за техни пионки. Това ще се промени. Никой от тях, никога повече няма да ми казва какво мога и какво не. - Мразех тези неписани закони, за които така разпалено говореше.
- Не виждаш ли? Наистина ли не виждаш какво се случва? - Погледнах я изпитателно.
- И ти беше на онзи бал, трябва да си го видяла. Тези същества не са тук с мир и ти си поредната пионка в ръцете им. Ти отговаряш пред тях, не си им равна и ако това те устройва така да бъде. Аз искам нещо повече! Ще се боря за нещо повече, както съм го правил до сега. Няма да се примиря с това да отговарям и да бъда подчинен на някой друг! Не и когато имам силата да се изправя срещу всеки един от тях!
avatar
Дейвид

Брой мнения : 253
Репутация : 0
Join date : 11.03.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Кварталът на Вещиците/ Домът на Дейвид

Писане by Антея on Нед Мар 30, 2014 2:54 am

-Нямаш тази сила и ще обречеш всички на гибел Дейвид и не само расата,а всички...
Трябваше да му каже:
-Знаеш за черната магия,за черните вещици,на сам идва могъща вещица,която погълна душите на милиони вещици и идва за още. Повярвай ми,те искат да предпазят града от всичко това...
Приближи се към него,като се настани до дивана. Протегна ръка към него и показа вечерта в която Естер уби всички и как Илайджа я спасява. Виждаше се колко могъща е тя,колко силна е тя:
-От това искат да предпазят града,от това искам да ви предпазя.
Да не каза,коя е и не е нужно,не трябваше да научава,че това е майката на тези,който го мразят:
-Дейвид избий си това за властта и наистина си припомни,какво е най-важно...
avatar
Антея

Брой мнения : 565
Репутация : 0
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Кварталът на Вещиците/ Домът на Дейвид

Писане by Дейвид on Нед Мар 30, 2014 3:07 am

Знаех прекрасно какво е важно и какво не и този ужасяващ спомен, който ми беше показала не променяше нещата за мен.
- И как те ще ни предпазят от тази вещица? - Попитах, защото не виждах как ще спрат някой толкова силен, по нейните думи.
- Защо им е да я спират въобще? Наистина ли вярваш, че на някой му пука за вещиците в града? - Тогава беше още по-наивна и от мен, ако смяташе, че някой от първородните ще си мръдне и малкият пръст, за да спаси някой от нас.
- Дори и те няма да успеят да приближат до нея, защо си решила, че могат да я убият? - Чудех се защо им вярва толкова много. - Ако можеха още там твоят първороден щеше да я убие. Мисля, че не могат и този мир, който искат е просто, за да ни използват отново, за да убием това зло. Наистина ли не виждаш, че си машина за убиване в техните ръце? - Като кукла на конци, която дори не усеща, че я манипулират, точно както Елизабет правеше с мен.
avatar
Дейвид

Брой мнения : 253
Репутация : 0
Join date : 11.03.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Кварталът на Вещиците/ Домът на Дейвид

Писане by Антея on Нед Мар 30, 2014 3:19 am

-Ти си толкова сляп Дейвид,сляп от мания за власт...
Изправи се,защото нямаше вече намерението по добрия начин да прави нещата,ако той продължаваше това:
-Аз много добре съзнавам силата си Дейвид,знам че мога да убия всеки един от тях но нищо от това не го желая. Защото искам баланса,а не надмощитето,не желая да въвлечеш в гибел и всички тези хора който ти вярват. Наследница съм на велик род и искате или не съм ваша кралица,харесва ли ви или не,аз ще взема най правилното решение.
Изправи се,защото не и се седеше:
-Вече знам намеренията ти и те предупреждавам,ако продължиш,ще обречеш всички на гибел.
Застана отново до пияното:
-Съветвам,те да не пълниш главата на никого с тези глупости,те не са врагове и наистина търсят мира,само ти си този,който вижда зло. Настроен си,защото са вампири,учени сме да обичаме всички. Ако беше пионка щяха ли да оставят Краули да нахлуе така,след всичко щяха да ви избият но не го направиха,въпреки Краули да искаше да ги убие. Дойдохме с мир без да наранява ме никой,а ти и вие се чувствате застрашени.
avatar
Антея

Брой мнения : 565
Репутация : 0
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Кварталът на Вещиците/ Домът на Дейвид

Писане by Дейвид on Нед Мар 30, 2014 3:32 am

- Значи сте вие така ли? - Да, тя наистина се смяташе за една от тях. Това ме нараняваше, защото въпреки всичко беше моя сестра и не исках да пострада, но ако това беше нейното желание и нейният избор, кой бях аз, че да й давам съвети.
- Вярваш ли, че баща ти би одобрил това? - Погледнах в нея.
- На това ли те научи? - Беше избрал нея пред мен. Беше избрал да възпитава нея вместо мен и ето какво бе постигнал. Сигурно трябваше да се радвам, че и аз не съм отгледан от него, за да не се превърна в някой като нея.
- Виждаш ли, някъде дълбоко в себе си ти искаш точно същото! - Думите й: "Наследница съм на велик род и искате или не съм ваша кралица,харесва ли ви или не,аз ще взема най правилното решение.", само потвърждаваха, че иска същото като мен, но някак странно тя не желаеше да се изправи срещу тях, а искаше да се изправя и подчинява своите.
- Просто не искаш да си го признаеш! Искаш власт! Имаш нужда от корона, която да краси красивата ти глава и искаш останалите да ти се подчиняват, но си избрала грешният път Амералд. Ако искаш да вземаш решения и гласът ти да не е глас в пустиня, трябва да се изправиш срещу останалите, не срещу тези които носят твоята кръв! Всичко останало за баланса и за толерантноста са плни глупости и ще бъдеш лицемерка, ако го кажеш отново. Онова което си казала, когато си убила Краули не е в момент на афект. Това си ти самата и единственият начин е да си признаеш сама пред себе си какво искаш и кой е врагът тук!
avatar
Дейвид

Брой мнения : 253
Репутация : 0
Join date : 11.03.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Кварталът на Вещиците/ Домът на Дейвид

Писане by Антея on Нед Мар 30, 2014 3:43 am

-Не говори за баща ми все едно го познаваш,той винаги ме е учил да бъда добра с всички,винаги ми е казвал да разбирам всички. Той обожаваше хората и всички раси...
Нямаше да позволи да петни паметта на баща и,този говореше пълни глупости,дълбаеше прекалено на дълбоко:
-Да така е,желая властта,желая да властвам над вас,защото вие сте забравили корените си,трябва да ви се припомнят правилата,законите,който са ковани хиляди години,а ти отъпкваш. Да ти напомням ли кое е правилото?
Приближих се към него:
-Пази обществото в тайна,защото то е силата но то е и слабостта. Не трябва да показваме надмощие,ние трябва да знаем,че не могат да ни докоснат,но и ние трябва да ги защитаваме.
avatar
Антея

Брой мнения : 565
Репутация : 0
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Кварталът на Вещиците/ Домът на Дейвид

Писане by Дейвид on Нед Мар 30, 2014 4:01 am

Въздъхнах дълбоко и прокарах ръце през лицето си, защото тя бе изключително твърдоглава и изглежда дори не желаеше да чуе какво й казвам. Дори не желаеше да послуша собственият си глас, който аз чувах да крещи. Знаех, че иска власт, но не защото сме забравили какви са законите. Искаше власт, защото нямаше по-сладко нещо от това. Искаше власт, защото законите които защитаваше й я отнемаха.
- Добре Амералд. - Казах аз. - Живей в сянка и се подчинявай на законите, които си избрала да следваш, но трябва да знаеш, че аз няма да го направя и ако имаш проблем с това, трябва да се погрижиш за мен както направи с Краули, може би тогава всички останали ще се страхуват толкова много от теб, че ще повярват, в каквото пожелаеш и ще вкусиш поне малко от властта, за която не искаш да си признаеш, че жадуваш, криейки се зад празни приказки за баланс. Само не се опиянявай прекалено много от това, защото ще се превърнеш във всички останали, които искат нещо повече.
avatar
Дейвид

Брой мнения : 253
Репутация : 0
Join date : 11.03.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Кварталът на Вещиците/ Домът на Дейвид

Писане by Антея on Нед Мар 30, 2014 4:24 am

-Не защитавай копелето...
Ядосах се и то ужасно много,а за малко цялото пияно да пламне от надигащия се гняв в мен,той не знаеше но аз притежавах много по голяма сила,аз наистина бях тяхната кралица но не желаех да нараня никой но този гняв никога не ми беше помагал:
-Той заслужаваше смъртта си...
Приближи се отново към него,като му показа,целия ужас,който е изживяла с него,без дори да го докосва дори усети и болката,която усещаше тя,показа му и малко от това,как щяха да убият сина и:
-Това ли защитаваш,него ли? На този човек си вярвал,този който ви лъже и който щом вземеше властта,щеше да вземе и вашите сили. Добре го познавам,той умее да лъже,умее да заблуждава. Но аз знам всичко за него...
Дръпна се от пияното преди да е станало на прах:
-Влизал ли си в неговата къща? Не си нали,слез в мазето и ще видиш веригите на стената и кръвта по пода и земята,ще чуеш писъка,молбите на душите заключени там,отиди там виж и говори с духовете,духове на вещици,загубили живота и силите си,само заради неговата алчност. Като него ли искаш да си,помисли много добре,кого защитаваш? Аз се защитавах,а той какво извинение има за жертвите?
Присвих отчи и поклатих глава:
-С него ли се сравняваш,като него ли искаш да бъдеш? Ти си този,който не вижда,че ще повлече любимите си хора към гибел.
avatar
Антея

Брой мнения : 565
Репутация : 0
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Кварталът на Вещиците/ Домът на Дейвид

Писане by Дейвид on Нед Мар 30, 2014 4:40 am

Сега аз се ядосах, защото ме караше да гледам неща които не желая. Вече и бях казал какво мисля за Краули и какво той беше направил с нея, нямаше да ме накара да го заобичам или намразя повече.
- Не ме сравнявай с него! - Това ме ядоса най-много, защото си мислеше, че искам да съм като него, а аз не бях споменал нищо такова, тя просто си го беше изсмукала от пръстите, сякаш за да си намери повод да ми покаже, колко нещастен е бил живота й благодарение на него.
- И не съм казал, че искам да бъда като него! Но не желая да бъда и като теб! - Смятах, че няма достатъчно силен характер и това, че бе търпяла толкова дълго време безчестията на Краули върху нея, го доказваше.
- Защо ми показа всичко това? - Попитах. Вече ти казах, че знам кой е той и на какво е способен. Покажи ми ти на какво си способна, а не той! Хленчиш и се оплакваш, а притежаваш сила, която може да промени света, за всички нас и вместо това, избираш да я използваш в помощ на някой друг. Ако не беше влюбена в онзи вампир... Отговори ми честно, щеше ли да защитаваш него и семейството му толкова силно? Мисля, че не, защото някъде дълбоко в себе си, знаеш, че съм прав и в това те да управляват и налагат волята си над целият град няма никакъв баланс. Няма баланс в това Амералд. Щеше, ако всички бяха равни, но те не са...
avatar
Дейвид

Брой мнения : 253
Репутация : 0
Join date : 11.03.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Кварталът на Вещиците/ Домът на Дейвид

Писане by Антея on Нед Мар 30, 2014 5:10 am

Трябваше да запази контрол,преди всичко да се изпепели:
-Знаеш ли каква е разликата между теб и мен,че аз не виждам само моята раса,а искам да защита всички.
От дръпна се от пияното:
-Ако не беше онази жена,аз най вероятно нямаше да съм тук,Краули щеше да се опълчи,щяха да го убият,а после и вас. Това е истината! Но разликата още между теб и мен е,че аз защитавам всички,не желая да управлявам този град,не желая властта. Да наричам се ваша кралица,защото се гордея да съм кралица на вещиците,защото това е една горда раса защитничка на всички други.
Прибра ръката си:
-Заслепен си от омраза Дейв но не виждаш по на далеч от носа си,кажи ми,каква ти е целта с Ребека,едва ли само сте си говорили? Не чети морал на мен,щом самия ти не го следваш. Много неща можеха да не са такива,ако не познавах никой от тях,много неща можеха да се случат? Но едно искам да знаеш,дори да не вярваш в баланса,той ще се случи и аз ще му помогна,ако искаш ме последвай,ако искаш се опълчи но ще загубиш.
avatar
Антея

Брой мнения : 565
Репутация : 0
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Кварталът на Вещиците/ Домът на Дейвид

Писане by Дейвид on Нед Мар 30, 2014 5:17 am

- Това предизвикателство ли е сестричке? - Нарочно вметнах последното и то с нескрита ирония, защото между нея и мен нямаше нищо общо, нищо, че от части носехме една и съща кръв. Предполагам, че тя дори не ме помнеше и още по-малко сега щеше да се усети защо я нарекох така.
- Приемам го! Нека видим кой ще спечели. - Не се страхувах от нея или от безсмъртните й другарчета. Щях да намеря оръжието, с което да ги победя и не защото жадувах за власт както тя твърдеше, а защото вярвах в справедливостта и тя беше на моя страна. Тези първородни вампири не бяха тук, за да търсят мир и спокойствие, търсеха убежище и бях убеден, че използват Ан, за да им го осигури.
avatar
Дейвид

Брой мнения : 253
Репутация : 0
Join date : 11.03.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Кварталът на Вещиците/ Домът на Дейвид

Писане by Антея on Нед Мар 30, 2014 5:28 am

Сърцето ми заби лудо,той подиграваше ли се с мен. Присви очи,като го сметна за някаква шега:
-Браво и вървиш по стъпките на Краули,изричаш лъжи! Браво,браво...
Изракопляска му тя:
-Предупреждавам те,че ако нараниш някой или някой пострада заради теб,няма да те убия,както сторих с Краули,а ще отнема силите ти.
Така правеха кралиците,когато искаха да накажат някой,отнемаха му силата,за да няма такава влас,а и това е най-голямото наказание:
-По дяволите,какъв лъжец си,от къде научи за брат ми или научка. Ако беше мой брат,щеше да се застъпиш,за моята кауза,щеше да помниш от къде идваш,от какъв род си.
Вдигнах глава,защото наистина беше търсила брат си но повечето неща бяха слухове,а и имаше писмо,което искаше да предаде от баща и:
-Ужасен си!
Не можеше да стой повече тук,тръгна към вратата не можеше да слуша повече гнусни лъжи.
avatar
Антея

Брой мнения : 565
Репутация : 0
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Кварталът на Вещиците/ Домът на Дейвид

Писане by Дейвид on Нед Мар 30, 2014 5:42 am

- Толкова си заслепена! - Казах след нея, но без да се обръщам. Дори не знаех дали е още тук или вече си е тръгнала.
- Дори не може да познаеш истината, когато тя стои пред теб. Искаш всички да виждат и чуват твоята истина и не зачиташ, това, че всеки има право да вярва в каквото пожелае. Вярваш или не Амералд, аз съм твой брат. За щастие или нещастие с теб носим кръвта на един и същ мъж, но това не ме прави като теб. Никога няма да застана зад нещо, в което не вярвам, само защото ти вярваш в него. - Спрях за миг и се обърнах назад. Тя още беше там, но стоеше с гръб.
- Знам какво си мислиш. Мислиш, че не уважавам законите ни, че не следя за баланса и искам да съм като някой, когото мразиш, но грешиш. Това което искам е свобода за нашата раса. Искам свобода! Боря се за свобода и вярваш или не, искам най-доброто и за теб и не смятам, че най-доброто за теб е при вампирите. Не трябва да си с този мъж...
avatar
Дейвид

Брой мнения : 253
Репутация : 0
Join date : 11.03.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Кварталът на Вещиците/ Домът на Дейвид

Писане by Антея on Нед Мар 30, 2014 7:11 am

Спря се на вратата,защото и се искаше наистина да има брат,искаше и се. Не и харесваше,че едно време го държаха далече от нея и,че го бяха прогонили. Да той и е само на половина брат но това нямаше значение,за да го иска по малко. Сложи ръка на гърдите си,защото усещаше болка в сърцето си но не се обърна за да виси нейната слабост:
-Не зная,какви игри играеш...
Не можеше да си поеме дъх,той сякаш и се подиграваше,нямаше как да е онзи Дейвид:
-Какъв е шанса цял живот да го търся,за той да се окаже в този град...
Поклати глава и се засмя но не се обърна:
-По дяволите... Не е честно да играеш така...
Обърна се към него,като се опита да прикрие болката си:
-Кажи ми,щом си мой брат,помниш ли първата ни среща? Защото аз помня всеки миг от нея...
Ако не отговореше на този въпрос,значи не беше неин брат. Тя беше много малка едва на няколко години но го помнеше,облечен в някакъв костюм,махана врътовръзката нарочно,защото го дразнеше,играеше си в двора,като се приближи до нея,гледаше я някак ядосано. Приближи се към него и като всяко малко дете го попита как се казва,после и тя се представи. Тя го хвана за ръката и го въведе в нейната глупава детска игра. Спомни си,как той поправи една от куклата и и дори направи една магия с пеперуди.
Но всичко беше прекъснато от майката на Дейвид,която го издърпа и плачеше. Тогава не съзнаваше но се е наложило баща и да се отрече от него. Искаше да му се извини,искаше да му даде писмото от баща им в което съжаляваше,да това нямаше да промени нещата но въпреки това,е някакво сбогуване.
avatar
Антея

Брой мнения : 565
Репутация : 0
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Кварталът на Вещиците/ Домът на Дейвид

Писане by Дейвид on Нед Мар 30, 2014 7:25 am

Подвоумих се за миг дали трябва да я убеждавам в думите си или просто трябва да я оставя да си мисли, че я лъжа. И двата варианта ми се струваха еднакво непредвидими. Нямах представа как ще реагира, ако знае, че съм неин брат или обратното, ако помисли, че я лъжа, но понеже и двамата бяхме откровени до сега, не виждах защо да се лъжем точно за това.
- Не си спомням много неща от онзи ден. - Започна аз и чух въздишката й, която сякаш показваше, че съм лъжец. Скастрих я с поглед, защото не бях приключил. Трябваше да чуе всичко преди да си прави изводи.
- Помня само някой неща, които са все още в съзнанието ми. Помня, че слънцето беше доста силно, а аз носех костюм, в който завирах от горещина и исках да сваля от себе си. Не беше един от най-хубавите ми дни. После те видях и дойдох при теб и ти ми предложи да ми покажеш стаята си. Не спираше да говориш. Не си спомням какво, вероятно някакви безсмислици, но помня, че имаше някаква кукла, която бе облякла в почти същата рокля, с която беше и ти. Беше толкова червена, че големите ти сини очи изпъкваха още повече... - Докато разказвах си припомнях онзи ден. Всичко избледняваше прекалено бързо, освен очите й, по които я бях познал и сега.
- Когато чух, какво се е случило с Краули и името, с което си се представила, исках да съм сигурен, че това си ти... Наблюдавах те от страни и се опитвах да разбера нещо повече за теб и когато веднъж те видях по отблизо, погледнах в очите ти... Просто знаех, че си ти...
avatar
Дейвид

Брой мнения : 253
Репутация : 0
Join date : 11.03.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Кварталът на Вещиците/ Домът на Дейвид

Писане by Антея on Нед Мар 30, 2014 7:41 am

Приближи се към него,да нямаше да е от онези драматични моменти в сериалите "Намерих те братко!" но той казваше неща който никой няма как да знае,да времето беше минало,и не всеки имаше памет като нейната за всякакви неща. Просто искаше да го погледне,от близо,ето защо и изглеждаше толкова познат,ето защо виждаше в неговите очи познати очи. Всъщност не съзнаваше едва до сега но той приличаше много на картината на баща и,беше същия едър мъж имаше еднакви черти с него. Протегна ръка,като го погали по лицето,все още не можеше и не беше толкова лесно да повярва:
-Толкова е не реално...
Единственото което искаше да направи когато го намери е да го прегърне но стоеше и краката и не можеха да помръднат:
-Дейвид... Кой да предполага,че когато спра да те търся,ще те намеря...
Погледна ту към него,ту на някъде,като се усмихваше малко глупаво.
-Надявам се не ме мразиш,научих много късно,кое е било това момче с което съм си играла. Преди татко да умре ми каза,кой си и ме помоли да те намеря... Но и без да ме е молил пак щях да го направя.
avatar
Антея

Брой мнения : 565
Репутация : 0
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Кварталът на Вещиците/ Домът на Дейвид

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите