Клипче,посветено на форума
Добре дошли!
РП Форум посветен на поредицата "Дневниците на вампира" по Л. Д. Смит.Който съчетава в себе си както модерния "Мистик Фолс" в наши дни където може да се разходиш из градския мол или да гледаш кино с приятели.Така и старомодния "Фелс Чърч" през 1864 г. Където интригите и баловете са били основни занимания на жителите през този век.
Вход

Забравих си паролата!

Latest topics
» Компанията
Вто Юли 24, 2018 4:53 am by Kol

» Домът на Ивон
Пет Юли 13, 2018 7:40 am by Ния

» Хотелът
Пет Юли 13, 2018 5:11 am by Клаус

» Нещо класическо но не забравим...
Чет Апр 05, 2018 1:57 am by Kol

» Домът на Явор
Пет Дек 22, 2017 5:11 am by Kol

» Син Сити - София
Пон Ное 28, 2016 6:16 am by Ния

» Мери и Хенри
Пон Окт 10, 2016 10:10 pm by Дейвид

» Елизабет и Кол
Пон Мар 07, 2016 6:18 am by Елизабет

» Анстасия и Кевин
Пон Мар 07, 2016 6:09 am by Антея

Канал 9 новините на Мистик Фолс
Добре де май и в Ада имало малко слънце и определено,май демоните се влюбвали и имали чувства. Май Катерина се оказа силно влюбена в Деймън. И той отново и повярва и и прости. Деймън тя може да те обича но се пази,да не вземе да се появи отново Клаус и да ти я отнеме,той определено обича да прави напук. Е,успех на двойката. В глада пристигат още много хора. Да ги приветстваме,добре сте дошли. Много приятно след обедче в сладкарницата. И аз ще дойда с вас да хапна едно Тирамису.
Вестник Фелс Чърч
Е,вече по слухове разбрахме,че това е лорд но обича да му казват Клаус. Катерина определено се оказа с нисък морал,като позволи на лорда да пренощува при нея. Но определено не я виня за това. И на мен ми се иска,лорда да прекара една вечер с мен. Май и то мен лъха нисък морал но определено лорда свири,като арфа по струните на Катерина.
Dark Light RPG BG Forum
Статистика
Имаме 57 регистрирани потребители
Най-новият потребител е annabelle.

Нашите потребители са написали 7824 мнения in 716 subjects
Търсене
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search


Домът на Илайджа и Антея

Страница 7 от 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Go down

Re: Домът на Илайджа и Антея

Писане by Антея on Сря Мар 26, 2014 7:05 am

Остана още малко с него,докато не се успокой съвсем,Илайджа и помогна за да го пренесе по лесно до кошарата и го зави,по стоя още минута две,докато не се увери,че спи. Накрая двамата тръгнаха към спалнята,като Илая прегръщаше Ан:
-Не зная,какво става,сякаш напълно е обсебен от тази Ема,бавачката ми каза,че го е чувала сам да си говори,а и аз самата го чувам но не виждам нищо...
Седнаха на леглото,като облегна глава в Илая,а той я беше прегърнал:
-Толкова е гадно,когато не можеш да разбереш нищо. Не желая да се ровя в бъдещето,страх ме е какво,ще открия там.
Скоро се научи да подтиска виденията и прочие всички неща,защото я натоварваха,не искаше да вижда всичко,да знае всичко,имаше си своята цена и добре,че се научи на това иначе и тя нямаше да е много добре.
avatar
Антея

Брой мнения : 565
Репутация : 0
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Домът на Илайджа и Антея

Писане by Илайджа on Сря Мар 26, 2014 7:15 am

Галех нежно раменете й и размишлявах върху това какво може да представлява и иска въпросната Ема и главата ми започнаха да се появяват какви ли не конспирации. Когато не знаеш какво всъщност се случва, определено най-лошите ти страхове се проявяват като версии за случващото се.
- Възможно ли е, някой да прави това? - Попитах, но въпросът ми не беше много ясен, затова поясних.
- Имам предвид, възможно ли е тази Ема да е изпратена от някой? - Не ми се искаше да го казвам, обаче трябваше да разнищим всички възможности.
- Например от някоя вещица? - Вероятно можеха да правят това. Черната магия на практика беше необятна. Просто не знаех защо някой ще прави нещо такова с едно дете. Имаше си обяснения и за това. Можеше да е някоя от вещиците в града, която да иска отмъщение или да е...
- Естер? - Беше напълно в неин стил. Ако искаше да разбере къде сме и какво планираме, най-лесният начин бе да заблудиш едно дете, с някой приятел. Обаче от къде можеше да знае за детето?
- Възможно ли е изобщо? - Звучеше ми малко фантастично, но напоследък се случваха далеч по откачени неща и нямаше да се изненадам ако някоя вещица има пръст в това.
avatar
Илайджа

Брой мнения : 590
Репутация : 1
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Домът на Илайджа и Антея

Писане by Антея on Сря Мар 26, 2014 7:36 am

-Прекалено много въпроси и прекалено много опции. Не отричам,че е възможно и Естер да го прави,което смразява кръвта ми но няма как да знае,за моето дете,то не е нейна цел. Може да е някоя вещица от града,ще се опитам да видя,дали някой не си играе с него,за да ми навреди,може да иска да си отмъсти заради Клаули...
Всички обции просто я побъркваха,не желаеше никой да си играе с детето и:
-Кълна се,ако някой го прави,ще съжалява дълбоко никой не може да си играе със сина ми...
Просъсках,като стиснах юмруци,не желаех да убивам някой но за Алек бях готова на всичко,дори го направих убих баща му,за да го запазя жив.
-Никой не познава истинската Амералд но ако има някой виновник за това,то той ще си плати. Защитавам ги но това прекрачва границите никой не трябва да си играе с ума на едно малко създание.
avatar
Антея

Брой мнения : 565
Репутация : 0
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Домът на Илайджа и Антея

Писане by Илайджа on Сря Мар 26, 2014 8:00 am

Придърпах я по-близо към себе си и я погалих по косата. Май бях влошил още повече нещата, като и пуснах тази муха в главата, обаче не знаех какво друго да направя. Нямах представа какво се случва с Алекс и как да му помогна, а тя му беше майка и беше много по-наясно от мен с вещерските неща.
- Опитай се да поспиш. - Целунах я нежно по косата.
- Беше дълъг ден и всички имаме нужда от почивка. - А и хората казваха, че утрото е по-мъдро от вечерта. Може би след малко сън и двамата щяхме да мислим по-трезво.
- Обещавам, че ще разберем какво се случва. Ако някой е отговорен за това ще си плати. - Не изключвах възможността, всичко това да е плод на богатото въображение на Алекс, обаче напоследък не изглеждаше да е просто въображение. Все пак обаче, можеше да е някакъв вид травма, заради това което се беше случило с баща му. Беше се озовал на напълно непознато място. Може би трябваше да потърсим и професионална помощ, извън всички свръхестествени теории. Може би просто това се дължеше на някаква травма от всичко случило се напоследък. Сега обаче не желаех да я натоварвам още повече и щях да оставя тези си теории за утре.
avatar
Илайджа

Брой мнения : 590
Репутация : 1
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Домът на Илайджа и Антея

Писане by Антея on Чет Мар 27, 2014 5:01 am

И преди усещаше умората но сега се съгласи с него,че е нормално вече да поспи. Деня се оказа доста голям и интензивен,а проблема с Алек сякаш се засилваше. Само че отговори нямаше на нищо което търсеха. Съгласи се и свали халата,като се намести в леглото,а щом главата и се оказа на възглавницата очите и бяха говори да се затворят:
-Ако Алек се събуди,пренеси го тук,спи по спокойно като ме около него.
Не ставаше дума само за нея,Алек харесваше Илайджа и често се занимаваха с "мъжки" неща. Приближи се до него,като се гушна,така и на нея и беше спокойно да
-Радвам се,че си до мен,ти си моята голяма подкрепа...
Затвори очи и се унесе,по някое време усети или по скоро чу,как Алек плаче отново за Ема,Илайджа го премести на спалнята,като щом се гушна в нея,се успокой и заспа. Целуваше го по челото и го милваше докато заспи.
avatar
Антея

Брой мнения : 565
Репутация : 0
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Домът на Илайджа и Антея

Писане by Илайджа on Чет Мар 27, 2014 5:16 am

Останах да бдя над съня им, а когато започна да се съмва, станах от леглото и слязох долу. Бях притеснен и не ме свърташе на едно място. Направих си кафе и сновях напред назад из хола, когато отнякъде се появи и прислужницата. Беше доста рано, но тя винаги ставаше по-рано, за да приготви закуска за Ан и малкия. Обикновено Ан й казваше какво иска още от предният ден.
Оставих я да работи на спокойствие, а аз се оттеглих в градината. Чистият въздух малко избистри ума ми и ме успокои. Чаках Ан и малкият да се събудят и слязат за закуска.
avatar
Илайджа

Брой мнения : 590
Репутация : 1
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Домът на Илайджа и Антея

Писане by Антея on Съб Мар 29, 2014 7:22 pm

Събуди се раничко но Илайджа я беше изпреварил,залови се със закуската,защото не се знаеше малкия кога ще се събуди,а обичаше да прекарва всяка сутрин с него преди бавачката да дойде.
Днес Алек искаше палачинки и тя без съмнение и други подобни направи точно това. Точно когато привърши малкия се събуди. Приготви го и слязоха долу,като минаха през градината,за да извикат Илайджа.
Ан прошепна на ухото на Алек той да го извика:
-Ей,чичо Илай мама е направила палачинки,хайде да ядем...
Ан се засмя и всички се мушнаха в кухнята при закуската. Алек се залови да хапва сам без помощта на майка си,а Ан пиеше кафе и гледаше ту към единия ту към другия:
-Бавачката,ще дойде скоро но постой малко при него преди да тръгнеш по задачи...
Искаше да му намекне да го наблюдава,дали нещо не идваше от бавачката,да тя е доверена но въпреки всичко не се знаеше нищо. Но той схвана намека.
avatar
Антея

Брой мнения : 565
Репутация : 0
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Домът на Илайджа и Антея

Писане by Илайджа on Съб Мар 29, 2014 8:00 pm

Тревожеше се излишно, а и знаеше, че няма да изпусна детето от очи. Нямах нищо за вършене, щях да я изчакам, за да се прибере или можеше още сега докато е тук да говоря с Никлаус за подозренията си. Това можеше да се окаже нещо сериозно и исках всички да са нащрек, в случай, че някой от вещиците или майка ни върши всичко това.
- Не мисля да ходя никъде... Ще съм наоколо през цялото време. - Казах за нейно успокоение и поех ръката й, за да я целуна.
- Няма да се бавиш много нали? - Щеше да е ужасно трудно да си стоя спокойно вкъщи, докато тя отива на място на което нямах силата да я защитя. Дори нямаше да бъда там.
- Не искам да оставаш много дълго... - Чудех се дали все пак не трябва да я последвам.
avatar
Илайджа

Брой мнения : 590
Репутация : 1
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Домът на Илайджа и Антея

Писане by Антея on Съб Мар 29, 2014 8:21 pm

-Не не мисля много да се бавя но ще видя как стоят нещата,може да отнеме малко време.
Погали главата на малкия Алек,като го гледаше,как осърднно се опитва да хапва палачинки. Не умееше много добре да борави с приборите още но можеше да се отбележи старанието и желанието за това:
-Ей,на мама голямото момче...
Наведе се и го целуна,но се смееше,защото целия беше изцапан с кленов сироп. Приличаше на сладко малко чудовище:
-Той е много съмостотелен още от сега,опитва се да прави нещата сам. Я,кажи Алек,ще пазиш ли чичо Илайджа докато се върна...
По скоро беше обратното но Алек кимна и с пълна уста каза:
-Да,ще го пазя...
Не се разбра много от първия път без да го обмислиш и двамата се засмях.
avatar
Антея

Брой мнения : 565
Репутация : 0
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Домът на Илайджа и Антея

Писане by Илайджа on Съб Мар 29, 2014 9:02 pm

Засмях се весело и кимнах одобрително:
- Това ми харесва... - Не ми харесваше само това с чичото. Може би трябваше да го помоля да ми казва просто Илайджа, другото звучеше ужасно в началото не чак толкова, но сега да.
- А и не бих позволил на никой друг освен теб да ме пази. Ти си най-смелото дете, което познавам. - Пък и имаше навика да пази разни хора. Ако му дадяхме нова цел за пазене мен, можеше и да позабрави за Ема.
- Не съм дете, аз съм вече мъж! - Изпротестира той, а ние с Ан се засмяхме в един глас.
- Да, така е извини ме, грешката е моя. Ти си най-смелият малък мъж, когото някога съм срещал и много приличаш на майка си. Винаги имаш позиция и я отстояваш. Това е едно от нещата, които най-много обичам в нея.
- Какво друго? - Попита чисто по детски и любопитно Алекс.
- Ами... Това е много трудно за обяснение Алекс. Майка ти е един изумително очарователен човек, изтъкан от качества, които човек може да обича. На практика обичам всичко в нея, защото тя е прекрасна. Ти как мислиш? Обичаш ли я като мен?
avatar
Илайджа

Брой мнения : 590
Репутация : 1
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Домът на Илайджа и Антея

Писане by Антея on Съб Мар 29, 2014 9:25 pm

-Дори повече...
Ан се наведе към него и сякаш много заинтересована попита:
-Сериозно ли,колко?
Алек размаха ръце и ги разпери:
-Ето толкова много!
Децата обичаха да показват и да доказват. Изправи се на стола,като стъпи с два крака,още беше омацан но тропна на стола. Ан сложи две ръце на кръста му,за да не падне от него,за всеки случай:
-Ама аз не обичам само мама,аз обичам и чичо Илайджа,също толкова много...-разпери още ръце,като майка му се побъркваше,защото си мислеше,че ще падне от стола-Искам да сме все заедно. Аз,ще ви пазя винаги...
Погали го и го целуна по маката бузка:
-Хайде слез малък боецо слез на стола и довърши закуската,за да имаш сили...
Върна се,като се залови да яде от палачинките. С детето винаги е забавно,винаги те караше да се замислиш над нещата.
avatar
Антея

Брой мнения : 565
Репутация : 0
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Домът на Илайджа и Антея

Писане by Илайджа on Съб Мар 29, 2014 9:41 pm

Видях погледа на Ан, когато чу от Алекс, че я обича. Макар и да не го каза на глас или показа с нещо конкретно, усетих как сърцето й замря за миг, а после заби лудо в гърдите й. Това я правеше истински щастлива. Вдъхваше й живот и нямаше как да не обичам това малко момченце заради щастието, което носеше на жената, която бе всичко за мен.
- Такива са плановете малкия... - Въздъхнах тихо и погледнах Ан. - Такива са плановете...
Аз също исках да останем завинаги заедно и щях да прекарам всяка една секунда от вечността, за да се уверя, че ще бъдем заедно.
- И аз и майка ти, ще разчитаме на това да ни напомняш по-често за това, че трябва да бъдем заедно и да се грижим един за друг. - На моменти аз забравях за това. Още не бях забравил как за малко да я загубя, заради глупостта си.
avatar
Илайджа

Брой мнения : 590
Репутация : 1
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Домът на Илайджа и Антея

Писане by Антея on Съб Мар 29, 2014 10:13 pm

Обожаваше това малко момче още от преди да се роди и знаеше,че щеше да направи всичко по силите си,за да го направи невероятно щастливо. Щеше да даде всичко от себе си,за да стане един прекрасен човек.
-Винаги,ще сме до теб...
Целуна го по челцето,а той приключи с палачинките,оцапан до ушите се метна в ръцете на майка си,като я целуваше с кленовите си устни по бузите:
-Алек,Алек мръсен си...
Смееше се тя,а той сякаш още по нарочно го правеше но знаеше,че той го прави нарочно,за да се закача с майка си.
-Хайде кленово чудовище да се качваме да те измием...
Той извика,защото не обичаше да му мият главата и банята понякога се превръщаше в бойно поле:
-Ама няма да ми миеш главата нали...
Засмя се тя още по силно:
-Не само лицето,целия си в сироп...
avatar
Антея

Брой мнения : 565
Репутация : 0
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Домът на Илайджа и Антея

Писане by Илайджа on Съб Мар 29, 2014 10:33 pm

Оставих на Ан да се справи с тази битка защото мен винаги успяваше да ме надвие и в крайна сметка получаваше това което иска и после майка му се караше на мен, все едно и аз бях три годишно дете. Много я биваше в това да въдворява ред и да издава заповеди. Предполагам, че й беше вродено.
Последвах ги нагоре по стълбите, но се подпрях на врата на банята, без да се меся съществено в ритуала с миенето на лицето. Искрено се забавлявах с тази картинка, защото бавно но упорито водата която течеше от чешмата летеше към Ан и много скоро се оказа с мокра блуза и ми идеше да подметна и някой друг коментар относно това, но само присъствието на малкия ме възпираше.
Когато приключиха пристъпих в банята и взех малкия, после огледах Ан, защото така се описваше чудесно тялото й и настръхналите й зърна изпъкваха под мокрият плат.
- Напомни ми да ти благодаря по-късно за това малкия... - Казах с една определено доволна усмивка.
avatar
Илайджа

Брой мнения : 590
Репутация : 1
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Домът на Илайджа и Антея

Писане by Антея on Съб Мар 29, 2014 10:57 pm

-Илая!
Произнесе тя,като едва не го замери с гъбата но се усмихваше,хареса и тази малка закачка. По късно,щеше да му покаже...
Той се оправи с малкия,а тя се зае да се оправя,защото трябваше да излиза съвсем скоро. Напълно готова,в перфектен вид,облечена в прекрасен тъмно лилав костюм,с,прекрасна вдигната в лека прическа коса,както и с грим:
-Мамо много си красива...
Извика Алек,като скочи от ръцете на Илайджа направо на леглото. Ан се приближи към него и го целуна по челото,оставяйки целувка по него:
-Благодаря ти,а ти защо се бонтуваш...
Още не се бяха облекли на пълно:
-Обещай ми,че ще слушаш Илайджа нали,каза че ще го пазиш. Слушай го и остави да те облече...
Той се тросна,не обичаше някой друг да го прави но сам не можеше:
-Добреее...
Изправи се,като целуна и Илайджа,оставяйки и по неговата буза следа:
-И ти да слушаш!
Закачи се и с него,после тръгна към вратата,за да се срещне с Дейв,последното което чу,е как малкия се смее на Илайджа,който имаше целувка по бузата,не усещайки,че на своето чело също имаше.
Поклати глава и се засмя,обожаваше ги и двамата и колко радост и носеха,така можеше да живее,това искаше.
avatar
Антея

Брой мнения : 565
Репутация : 0
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Домът на Илайджа и Антея

Писане by Илайджа on Съб Мар 29, 2014 11:35 pm

Ан тръгна, а аз и Алекс отидохме на прозореца, за да я й помахаме за довиждане. Изчакахме я да излезе от къщата и започнахме да махаме, предимно той, за да й привлечем вниманието, но тя не ни забеляза.
- Какво ти се прави сега? - Попитах го аз, когато колата на Ан излезе от алеята и вече нямаше смисъл да стоим на прозореца. Пуснах мъничето на земята и го погледнах. Той се чудеше какво му се прави. Имаше толкова неща, с които да се занимава, че и аз щях да се затрудня в избора.
- Какво ще кажеш първо да те облечем, а после да решим на какво ти се играе? - Предложих, защото изглежда той нямаше да направи своето предложение.
- Дооообреее... - Засмя се той и аз взех панталонките му от леглото. Той мушна първо едното си краче, после другото. После дойде ред и на тениската.
- Леле, как влизаш в това... - Беше изненадващо, колко малки бяха тези дрешки, но и той не беше особено голям, така че...
- Да отидем при Ема... - Каза Алекс, след като му облякохме блузката и от вече трийсе минути, си играехме с някакви кубчета в неговата стая.
- При Ема?
- Да! - Отвърна развълнувано. - Може ли?
- Къде е тя? - Започнах да се оглеждам предпазливо наоколо и го придърпах към себе си, защото изпитах някакъв страх. Той докосна носът ми с пръст и се засмя.
- Мога да ти покажа. - Отвърна и пак се засмя, изглежда намираше носът ми за изключително забавен. Обмислих за миг предложението му и накрая, реших да го приема. Това беше първият път, в който действително можехме да разберем какво се случва.
- Далеч ли е от тук?
- Не. - Поклати той глава.
- Добре, покажи ми къде е... - Алекс подскочи от радост и плесна с ръце. Побягна към врата, а аз в паника се стрелнах след него, улових го още преди дори да е докоснал дръжката. Той ме погледна уплашено.
- Извинявай! - Бързо го пуснах. - Просто не бягай, хвани ме за ръка и ме заведи при Ема... - Момченцето кимна малко несигурно, но все пак направи това което му казах. Хвана ме за ръката и ме поведе надолу... После към градината, а аз не усещах никакво чуждо присъствие. В един момент бях решил, че отиваме при пясъчника му, но той не се спря там. Продължи още на там, а аз смятах тази идея за ужасно лоша.
- Алекс, по добре да се връщаме. Не мисля, че Ема е там.
- Там е, обещавам... - Дръпна ме по упорито за ръката и аз отново го последвах. След още няколко метра се озовахме в задният двор на Клаус и Катерина. Виждах ги, бяха в кухнята.
- Ето я... - Викна той и пусна ръката ми, затичвайки се с всичка сила към стъклената врата.
avatar
Илайджа

Брой мнения : 590
Репутация : 1
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Домът на Илайджа и Антея

Писане by Илайджа on Пон Мар 31, 2014 5:17 am

ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ПО-КЪСНО

Тази вечер бе началото на карнавала, който щеше да продължи цяла седмица и първоначалните ни планово с Ан бяха да присъстваме на откриването, защото Алекс беше изключително развълнуван и от както беше разбрал за карнавала не спираше да говори за него. Това обаче бяха планове, които нямаше да се случат, поне не и днес, защото още от сутринта с Ан бяхме на нож и точно сега тя не искаше да ме вижда въобще, затова и не ги придружих на откриването, а пред Алекс казахме, че просто съм зает с нещо друго. Това го разочарова, но ако бях отишъл с тях, тя щеше да се ядоса още повече, а не исках това.
Прибраха се сравнително рано, но се оказа, че Алекс е бил прекалено изморен или пък не е бил в настроение, защото двамата се качиха горе и той дори не пожела да вечеря. След малко чух, че тя излиза от стаята му и влиза в нашата. Престраших се и се качих горе при нея. Подпрях се на касата на врата и леко почуках по врата, която беше отворена, но не исках да я стресна. Изглеждаше умислена и тъжна и най-вероятно отново аз бях виновника за това.
- Готова ли си да поговорим? - Тя пусна едната си обувка на пода и се приведе, за да свали и другата, като между тези две неща, намери и секунда, за да ме погледне, но не каза нищо, затова казах аз.
- Мисля, че трябва да поговорим. - Не можеше да ми се сърди за такова нещо цял ден и през ден.
avatar
Илайджа

Брой мнения : 590
Репутация : 1
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Домът на Илайджа и Антея

Писане by Антея on Пон Мар 31, 2014 6:20 am

-За,какво да говорим,ти отново си го направил зад гъба ми.
Опита се да не звучи ядосано но това не се получи,защото наистина беше много ама много ядосана:
-Отново си го завел при Катерина,за да говори с Ема. Той е дете за бога! В къщата на двама вампири...
Наистина беше уморена,още първия път щом научи за това изпадна в пълна истерия. Никой от двамата не я харесваше и можеше да го нарани,само за да наранят нея. Погледа и еднакво ядосан,раздразнен и уморен,заради големия ден:
-Добре,аз подкрепям детето на Катерина и на никого не искам да сторя зло но не мога да кажа същото за тях. Виждала съм погледа на Клаус към Алек,ако има изгоден случай,ще...
Премина през косите си:
-Казах ти,че не желая да го водиш там,да не ми е леко да го виждам,как плаче но няма да допусна някой от тях да го нарани...
avatar
Антея

Брой мнения : 565
Репутация : 0
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Домът на Илайджа и Антея

Писане by Илайджа on Пон Мар 31, 2014 6:31 am

Въздъхнах тежко и пристъпих вътре, като затворих врата внимателно, за да не вдигам много шум и да събудя Алекс.
- С него съм през цялото време и да Никлаус ревнува, че синът ти има по-силна връзка с дъщеря му, отколкото той, но аз съм там и ако мислех, че има и най-малка вероятност някой от тях да му стори нещо лошо, нямаше да го заведа. - Всеки път едно и също и тя все не ми вярваше, че казвам истината.
- Катерина го обожава, защото под всички маски, тя има някакво подобие на сърце, което все още може да чувства. Просто трябва да я видиш как го гледа... Все едно е нейното собствено дете. Няма да го нарани, дори и Никлаус няма да го направи, защото ако го направи ще изгуби не просто нас, но и двете най-важни същества в живота му. - Започнах леко да повишавам тон, но така и бях набрал, задето си го изкарваше на мен. Поставяше ме между чука и наковалнята, защото тя беше поискала да бъда до това дете и смяташе, че се справям чудесно, което очевидно не беше така. Дори не можех да му откажа да го заведа там. Тя беше виновна, че ме беше поставила в такава ситуация, че да го обичам толкова много, че да не мога да изпълнявам всяко негово желание.
- Какво си мислиш? Мислиш, че го водя там, защото искам ли? Водя го там защото той желае и защото съм сигурен, че няма да му се случи нищо, докато съм с него...
avatar
Илайджа

Брой мнения : 590
Репутация : 1
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Домът на Илайджа и Антея

Писане by Антея on Пон Мар 31, 2014 6:44 am

-Какво,ако пожелае да скочи от моста,ще му позволиш ли? Защото точно това става,буташ го в ръцете на вълка!
Знаеше,че Илая много обича Алек и той също,всеки даваше всичко за другия но истината е,че изпадах в кошмар,когато разбирах,че е при Катерина.
-Тя не му е майка,аз съм му майка!
Това си е чиста проба майчина ревност,просто се хвана за думата,разбра че ставаше дума за отношения но една майка би се засегнала от подобна дума,особено щом ставаше дума за спор:
-Кажи,кажи ми,защо ми го причиняваш?! Как може да си толкова спокоен,когато Клаус едва не ме уби,а Катрин,ако има възможност би го сторила без да се замисли. И след всичко това,не мислиш ли,че те биха се възползвали от това и биха наранили Алек,за да наранят мен. Той е моето прекрасно ангелче и не вярвам на никой от тях...
Помагаше им но не вярваше на нито една тяхна дума:
-Не знам,каква е играта на Катрин,най-вероятно използва Алек,защото има връзка с нейното дете,както използват мен,за всичко...
avatar
Антея

Брой мнения : 565
Репутация : 0
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Домът на Илайджа и Антея

Писане by Илайджа on Пон Мар 31, 2014 7:12 am

Всичко което казваше беше истина, просто не беше цялата истина.
- Знам, че ти си неговата майка Ан и никога не съм казвал обратното, но минаха цели четири месеца и ако някой от тях искаше да навреди на някой от нас, вече щеше да го е направил. Повярвай ми, познавам ги много по-добре от теб и знам кога да наистина представляват опасност. Моля те, не прави това точно сега! Толкова сме щастливи... Аз съм щастлив, заедно с теб и Алекс и наистина вярвам, че нашите деца ще бъдат приятели въпреки нас. Чувам всеки един техен разговор, защото държа Алекс в ръцете си. Той и Ема са и ще бъдат приятели и мисля, че това е чудесно. Мисля, че ти и Катерина също може да бъдете приятелки. Може да отидем заедно, аз ти и Алекс и да се увериш, че тя не представлява заплаха за него. Клаус дори не присъства когато ходим и... - Опитвах се да я убедя не просто защото исках да живеем като едно голямо щастливо семейство, но и защото, наистина вярвах, че там никой няма да нарани Алекс.
- Тя дори няма против да бъдеш там и мисля, че сега има нужда от всичко това, защото е толкова слаба и безпомощна, че за нея тези разговори за тапети и щори, избиране на дрешки и всякакви такива, безумни разговори, които води с дъщеря си, чрез Алекс, са единственото което я държи все още. - Бременността както и самата Ан бе казала, не се оказа съвсем щадяща към Катерина, която изпитваше болки и въпреки, че се опитваше да го прикрие, всички можехме да го видим и усетим. Дори и Ема често говореше за това, колко съжалява, че й причинява болка.
- Моля те, не ми се сърди заради това. Знаеш, че обичам Алекс и теб повече от всичко друго на света. Бях готов да се откажа от вас, защото ви обичам... Там не е опасно за него... Вярвам в това, той също, защото по добре от мен знаеш колко иска да бъде там...
avatar
Илайджа

Брой мнения : 590
Репутация : 1
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Домът на Илайджа и Антея

Писане by Антея on Пон Мар 31, 2014 7:37 am

-Илайджа!
Въздъхнах но това не помогна да си отиде онази голяма буца от гърдите ми,толкова ми тежеше. Един огромен страх ми вървеше по петите,просто се ужасявах всеки път,щом чуех,че са били там. Да подкрепях я,за да защитавах я и сега използваха моето дете,за да и помагам:
-Тя не би направила същото за мен Илайджа,той е моето е толкова малък,за да става част от жестоките игри на хората.
Обгърнах с ръце тялото си,имах някакво странно усещане от няколко дни не знаех,на какво се дължи но знаех,че не ми харесва и водеше до нещо лошо. Само се надявах това зло да не сполети моето дете:
-Винаги защитаваш само нея!
Не беше истина и го знаех но сега просто бях набрала и говорех глупости:
-Побърква ме това Илайджа не мога да го контролирам но ужасно се страхувам за него...
avatar
Антея

Брой мнения : 565
Репутация : 0
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Домът на Илайджа и Антея

Писане by Илайджа on Пон Мар 31, 2014 7:59 am

- Защитавам я?! - Попита невярващо и на висок тон.
- Заради това ли е всичко? - Това поне можех да си го обясня, нямаше причина да ревнува, но поне беше по-логично от това да ми няма грам доверие.
- Ревнуваш от нея? Защо? Давал ли съм ти повод някога да се съмняваш в мен или в подбудите ми? Наистина ли ми вярваш толкова малко, че да си помислиш, че бих застрашил живота на Алекс, защото поради някаква неизвестна причина подкрепям повече Катерина? - Беше истинска лудост да си мисли нещо такова.
- Тя никога няма да бъде ти, нито за него и още по-малко за мен. Обичам теб и Алекс с цялото си сърце и ти и той сте пред всеки друг. Твоето съмнение в това ме обижда. Никога не съм поставял интересите на някой друг пред тези на Алекс. Ако той нямаше желание да си говори с Ема, за нищо на света не бих го завел, заради Катерина или защото тя ме е помолила. Правя всичко това за нас, за да бъде щастлив преди всичко той. Винаги е било така и винаги ще бъде така. Вашето щастие и безопасност, са над всичко останало и трябваше да знаеш това. Мислех, че съм ти доказал, че е така... Мислех, че съм заслужил доверието ти...
avatar
Илайджа

Брой мнения : 590
Репутация : 1
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Домът на Илайджа и Антея

Писане by Антея on Пон Мар 31, 2014 8:11 am

-Имаш го Илайджа,ти си невероятно добър с всички,просто ме е страх,защото не всички са склони да бъдат добри с теб.
Опита се да се отърси от страха но не се получи,а и от ревността:
-Той прекарва повече време с тях от колкото с мен,сякаш го откъсват от мен. Понякога мисля,че това е тяхното наказание да ми го отнемат. А,Катрин винаги съм я защитавала но ако тя има възможност и не бе внушението до сега да ме е убила без да и мигне окото. Знаеш го много добре...
Не се коренеше в липсата на доверие,а в нейния страх и ревност,защото често,като се прибереше не намираше никой в къщи,а те бяха при Катерина,тя говореше повече с него сякаш и тя имаше чувството,че пропуска нещо. Сякаш губеше връзка със сина си отново,това я разкъсваше от вътре не по малко от страха,че Катрин може да иска да нарани него или нея.
Сложи ръка на гърдите си,имаше нужда да си поемевъздух. Понякога допускаше думите на брат и за верни и може би беше по добре,да вземе Алек и да го отведе при истинското му семейство,а не тук,където е изложен на такава опасност.
avatar
Антея

Брой мнения : 565
Репутация : 0
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Домът на Илайджа и Антея

Писане by Илайджа on Пон Мар 31, 2014 8:25 am

Ядосах се наистина много, защото отново изваждаше доводи, независещи от мен и нещата които казваше бяха повече заради нея, отколкото заради мен.
- Може би ако прекарваше повече време с Алекс, нямаше той да има нужда да бъде някъде другаде. - Беше ужасно грубо и съжалих, че го казах изобщо, обаче не се сдържах. Понякога ме вбесяваше толкова силно.
- Катерина няма нищо общо със сина ти и не се опитва да те накаже с нищо. Ти наказваш себе си и него и дори мен, като прекарваш всяка свободна минута с онзи... предател! - Точно така, знаех какво прави когато не си е вкъщи и я бях хващал два пъти в лъжа, че отива някъде другаде, а всъщност се вижда с него.
- Аз съм тук с Алекс и знам повече от теб, от какво има нужда той. Не е Катерина или някой друг. Има нужда от приятел и очевидно аз не ставам за тази работа. Другото което иска най много е майка му, която вечно е някъде другаде, с някой друг... Влюбена ли с в този мъж? - Изтърсих изведнъж, защото вече бях започнал да си мисля и за такъв вариант.
- Защо прекарваш толкова много време с него? Какво иска от теб и защо никога не ми казваш, какво правите и за какво си говорите? Криеш ли нещо от мен Ан?
avatar
Илайджа

Брой мнения : 590
Репутация : 1
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Домът на Илайджа и Антея

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 7 от 9 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите