Клипче,посветено на форума
Добре дошли!
РП Форум посветен на поредицата "Дневниците на вампира" по Л. Д. Смит.Който съчетава в себе си както модерния "Мистик Фолс" в наши дни където може да се разходиш из градския мол или да гледаш кино с приятели.Така и старомодния "Фелс Чърч" през 1864 г. Където интригите и баловете са били основни занимания на жителите през този век.
Вход

Забравих си паролата!

Latest topics
» Компанията
Вто Юли 24, 2018 4:53 am by Kol

» Домът на Ивон
Пет Юли 13, 2018 7:40 am by Ния

» Хотелът
Пет Юли 13, 2018 5:11 am by Клаус

» Нещо класическо но не забравим...
Чет Апр 05, 2018 1:57 am by Kol

» Домът на Явор
Пет Дек 22, 2017 5:11 am by Kol

» Син Сити - София
Пон Ное 28, 2016 6:16 am by Ния

» Мери и Хенри
Пон Окт 10, 2016 10:10 pm by Дейвид

» Елизабет и Кол
Пон Мар 07, 2016 6:18 am by Елизабет

» Анстасия и Кевин
Пон Мар 07, 2016 6:09 am by Антея

Канал 9 новините на Мистик Фолс
Добре де май и в Ада имало малко слънце и определено,май демоните се влюбвали и имали чувства. Май Катерина се оказа силно влюбена в Деймън. И той отново и повярва и и прости. Деймън тя може да те обича но се пази,да не вземе да се появи отново Клаус и да ти я отнеме,той определено обича да прави напук. Е,успех на двойката. В глада пристигат още много хора. Да ги приветстваме,добре сте дошли. Много приятно след обедче в сладкарницата. И аз ще дойда с вас да хапна едно Тирамису.
Вестник Фелс Чърч
Е,вече по слухове разбрахме,че това е лорд но обича да му казват Клаус. Катерина определено се оказа с нисък морал,като позволи на лорда да пренощува при нея. Но определено не я виня за това. И на мен ми се иска,лорда да прекара една вечер с мен. Май и то мен лъха нисък морал но определено лорда свири,като арфа по струните на Катерина.
Dark Light RPG BG Forum
Статистика
Имаме 57 регистрирани потребители
Най-новият потребител е annabelle.

Нашите потребители са написали 7824 мнения in 716 subjects
Търсене
 
 

Display results as :
 


Rechercher Advanced Search


Крайпътна бензиностанция

Страница 3 от 11 Previous  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Next

Go down

Re: Крайпътна бензиностанция

Писане by Антея on Пон Фев 03, 2014 11:24 am

Приближи се много бавно,като прескачаше красивия плет от цветя,който беше сътворила. Отиде при Илайджа,като го прегърна силно,защото имаше нужда от него точно в този миг,без значение,кой беше около нея и какво щеше да се случи. А,и сега усещаше силата си много по силна от когато и да е било. Стрха се бе изгубил и сега не се сви и не се скри. Не очакваше да се страхуват от нея,много добре знаеше,че и двамата бяха горди,а и не искаше това от тях но знаеше,че можеше да се защити и сама.
-Сбогувах ме се,само това има значение...
Извърна се към Катерина и Клаус,като се усмихна. Тогава каза нещо на съвсем друг език,който до сега не бе говорила,явно това бе някакъв древен език:
-Спри да се виниш за чуждите грешки Катерина,ние те обичаме и винаги,ще сме до теб.
Обърна се за малко,към Илайджа:
-Не знам,какво казах но го предавам...
След това отново се обърна към Катерина:
-Двама човека стоят до теб,жената е сложила ръка на рамото ти,а мъжа се опитва да те хване за ръка...
Тогава се засмя,защото чу нещо,което отново и се стори смешно. Поклати глава,като все още не искаше да го повярва и звучеше толкова глупаво. Откъсна се за малко от Илайджа и приближи към Катерина:
-Когато си била малка,Естер се е интересувала от теб,казвала ли ти е,че си избраница?
avatar
Антея

Брой мнения : 565
Репутация : 0
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Крайпътна бензиностанция

Писане by Катерина on Пон Фев 03, 2014 11:34 am

Изведнъж ме побиха тръпки от това което каза и начина по който го каза и езика на който го каза. От къде знаеше? За секунда, само за секунда се подадох, но после осъзнах колко глупаво и нелепо е да си мисля, че вижда родителите ми, затова се отърсих бързо от тази мисъл и казах:
- Не помниш ли какво те предупредих да не правиш? - За каква изобщо се имаше, че да използва нещо такова, за да ме уязви. Защото бях съвсем сигурна, че това е целта на всичко това. Очевидно си беше върнала силите и искаше да изкара слабостите ми на яве, но ужасно много грешеше ако си мислеше, че ще постигне целта си.
Отскубнах се от ръката на Клаус, която едва сега забелязах, че е на раменете ми и побързах да изляза от тази гробница, пък и онези двамата полу идиоти, които бяха с увиснали ченета щяха да са й достатъчна публика. Мен обаче не можеше да ме впечатли с евтините си номера.

--------------------------------------------------------------------------

avatar
Катерина
Модератори
Модератори

Брой мнения : 467
Репутация : 3
Join date : 09.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Крайпътна бензиностанция

Писане by Клаус on Пон Фев 03, 2014 12:30 pm

Юмруците му се свиха силно,не и стигаше спомена,който явно се прожектираше в умът на Катерина,ами и тази тук си играеше с нея. Единствения,който можеше да си играе с нея,то това беше само той,по правила,който одобряваше. Но тези бяха прекалено груби и скоро,щеше да се отърве от тази малката:
-Каква игра играете двамата?
Погледна към брат си,пре спокойно той можеше да я научи на няколко фрази на древния език който да и послужат. Дори може и да не вижда духовете.
-Слушай ме малката,по добре си дръж езика зад зъбите,недей да говориш,а реши проблема. Реши го  ди залез слънце иначе един от двамата,ще си заплати за тази глупава шега. Ако не мога да убия теб,то тогава Илайджа,ще заплати за това.
Ултиматумът беше даден,той тръгна след Катерина,щом излезе от замъка се спря срещу нея:
-Катерина...
Обгърна я в обятията си,като тя се бунтуваше но той я удържа,докато не спря,като я галеше нежно:
-Ще си плати за това,и двамата ще си платят...

--------------------------------------------------------------------------
avatar
Клаус
Вампири МФ
Вампири МФ

Брой мнения : 738
Репутация : 2
Join date : 10.05.2011

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Крайпътна бензиностанция

Писане by Илайджа on Пон Фев 03, 2014 12:46 pm

Понякога и крехката надежда която таях, че нещо би могло да се промени в съзнанието на брат ми и в това на Катерина, се губеше. Те не можеха да приемат истината, дори и когато тя стоеше точно пред тях. Виждах какво се опитва да направи Ан и й бях благодарен за това, но тя просто не знаеше, че тези двамата не умеят да получават дарове, можеха единствено да си ги присвоят, да изнудват или нараняват, в повечето случаи просто да издават заповеди, но не и да повярват, че някой може да направи нещо безкористно за тях.
- Обичам те! - За пореден път Ан ми бе показала, колко силна и добра е в действителност. Въпреки онзи спор с Катрин, тя й бе подарила нещо толкова безценно и въпреки, че Катерина не го приела, това нямаше значение.
- Това беше много благородно от твоя страна. - Ако не друг поне аз можех да и покажа благодарността си.
- Без значение дали е оценено или не, ти направи нещо добро. - Знаех, че и за нея това е по-важно от благодарността. Беше го показала много пъти до сега.
avatar
Илайджа

Брой мнения : 590
Репутация : 1
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Крайпътна бензиностанция

Писане by Антея on Пон Фев 03, 2014 12:59 pm

-Не страдам от това,да и се доказвам,аз предадох думите на родителите и. Да не беше на мястото си но често духовете не се съобразяват нито с мястото,а камоли с времето.
Погали лицето му,не се страхуваше от заплахите на Клаус,защото вече знаеше отговора на всичко до голяма степен. Въпроса е дали,щяха да и повярват. Бяха прекалено на далече или така си мислеше. Сигурна бе,че са излязли на вън:
-Знам,какво се случва с Катерина,проблема е че трудно,ще и го обясня,а още по трудно,ще ми повярват. Или да ми повярват,ще е нужно малко повече време.
Той я гледаше с неразбиране:
-Ам...
Усмихна се тя:
-Тя може да пие само неговата кръв,защото само неговата кръв е достатъчно силна. Няма да умре,благодарение на неговата кръв.
Протегна ръка към него,като сподели с него виденията си. Катерина сякаш е бремена,с ръка върху корема си,красива гледка но толкова фантастична,че не можеше да се повярва от пръв поглед:
-Тя е избрана Илайджа,още щом се е родила,за това и Естер я е наричала избраница...
avatar
Антея

Брой мнения : 565
Репутация : 0
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Крайпътна бензиностанция

Писане by Катерина on Пон Фев 03, 2014 12:59 pm

Трябваше да умра в онзи ден. Просто трябваше и понеже измамихме съдбата, тя никога отново не застана на наша страна. Усещах как се изправям срещу нея всеки божи ден и някак си до този момент имаше смисъл да се боря. Сега обаче не знаех за какво се боря. Свободата за която така силно жадувах беше безсмислена. Това да чуя, че все още има някой който би могъл да ме обича, също не помагаше и не притъпяваше болката. Дори неговата любов не беше достатъчна, защото не водеше до никъде.
- Не искам да живея повече... - Казах през сълзи. А може би свободата беше всъщност точно това. Смъртта!
- Толкова съм уморена Ник... Аз... Просто съм толкова уморена от всичко това...

--------------------------------------------------------------------------

avatar
Катерина
Модератори
Модератори

Брой мнения : 467
Репутация : 3
Join date : 09.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Крайпътна бензиностанция

Писане by Илайджа on Пон Фев 03, 2014 1:09 pm

Изражението на лицето ми сигурно беше епично. Даже не знаех дали аз мога да повярвам на това което бях видял, но знаех, че виденията на Ан не грешат. Това обаче беше невъзможно. Наистина невъзможно. Катерина беше вампир. Брат ми също.
- Сигурна ли си, че това е тя? - Едва успях да изрека думите. Сякаш си бях глътнал граматиката.
- Че това изобщо е възможно? - Нямах думи, обаче видяното беше толкова реално.
- Никога не съм чувал майка ни да я нарича така. - Опитвах се да намеря обяснение. Може би това е било възможно да се случи в миналото, че това е щяло да се случи в миналото и просто видението да е някаква ретроспекция от възможното минало.
- Какво означава това, че е избраница? - Господи Ан, какви неща се въртят в главата ти?
- Как? Как може да е възможно това? - Питах и нея и себе си, търсейки логично обяснение на това което ми беше показала току що.
avatar
Илайджа

Брой мнения : 590
Репутация : 1
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Крайпътна бензиностанция

Писане by Клаус on Пон Фев 03, 2014 1:12 pm

Прегръщаше я силно и я остави да се наплаче,трябваше за да отмине поне малко. Тази малка гадина беше заровила толкова на дълбоко на място където не трябваше. Щеше да си плати за това и то жестоко. Сега обаче искаше да остане до Екатерина в момента не му се занимаваше,той бе дал своя ултиматум.
Галеше я нежно по гърба,а другата му ръка нежно си играеше с копринениете и коси.
-Недей любов...
Целуна я по челото,като затвори очи:
-Кълна се,че ще накарам всички да си платят...
По един или друг начин,той щеше да ги нарани,да ги сасипе,щеше да убие Майкъл,който щеше да си плати за смъртта на родителите на Катерина.
-Обещавам ти след всичко,ще сме наистина щастливи.
Не знаеше дали успява да я успокой но го искаше искаше да успее поне малко,да по смекчи болката. Тя нямаше да отмине но той искаше да е до нея и да я утешава.

--------------------------------------------------------------------------
avatar
Клаус
Вампири МФ
Вампири МФ

Брой мнения : 738
Репутация : 2
Join date : 10.05.2011

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Крайпътна бензиностанция

Писане by Катерина on Пон Фев 03, 2014 10:09 pm

Беше толкова унизително да ме вижда така. Аз бях Катерина Петрова, не плачех и не страдах от липсата на някой и определено когато ме нападаха аз отвръщах, не се криех плачейки в ъгъла. Ето ти цел Катрин, там някъде навън все още се разхождаше човека, който уби родителите ти, изнасили те и се опита да те убие не веднъж. Все още дишаше, а моята цел трябваше да бъде да променя това. А онази малка вещица щеше да си плати също. Всички щяха да си платят.
- Липсват ми толкова много Ник... - Господи дори не можеше да си представи колко много, а тя си беше позволила да поругае паметта им.
- Ще я убия заради това което направи... - Първо щях да убия Илайджа, за да не съм му вече подчинена и после щях да изтръгна нейното сърце.
- Кълна се ще я убия... - Отдръпнах се леко и започнах да бърша сълзите си, защото те изобщо не ми отиваха. Нямаше да й позволя да ме победи и да ме разстройва.

--------------------------------------------------------------------------

avatar
Катерина
Модератори
Модератори

Брой мнения : 467
Репутация : 3
Join date : 09.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Крайпътна бензиностанция

Писане by Антея on Вто Фев 04, 2014 5:43 am

Да определено е налудничево и нямаше,как да и повярват лесно,определено можеха да я убият преди да се уверят,че е така или то само,щеше да се потвърди не след дълго но може би прекалено късно:
-Естер го знае и най-вероятно иска да убие Катерина,защото това дете,ще има невероятна сила,по силно дори от самия Клаус.
Трябваше някак да им обясни но идея си нямаше,как:
-Няма да ми повярват но Естер е знаела,просто не е знаел,кога ще се случи,защото Майкъл се е погрижил това във времето да се отложи. Тя е трябвало да стане вампир,дори и Калус да не я е превърнал,е трябвало да стане. Да вампирите не могат да имат деца но във времето има няколко избраници,който могат да имат дете но само от древен вампир. А,още по могъщо става от още по древен,ако е от вашия род. Това е бил план на съдбата. Няма да се случи втори път,ако на Катерина и се случи нещо и загуби бебето или то умре,никога няма да има друг шанс,а ако се роди,то ще бъде баланса на расите.
avatar
Антея

Брой мнения : 565
Репутация : 0
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Крайпътна бензиностанция

Писане by Клаус on Вто Фев 04, 2014 5:54 am

-Това,ще сторим Катерин...
Приближи се към нея:
-Дори ще убием първо малката вещица,дори и да реши проблема. Всеки трябва да си плати...
Протегна ръка за да я погали,все още лицето и бе мокро. Не харесваше сълзите и защото го караха да се чувства зле. Все едно раняваха него.
-Ще убия вищицата пред очите на Илайджа за наказание,а след това,ще го затворя,за да живее години наред със своята мъка. Той заслужава най-голямото наказание.
Наведе се и я целуна дали за утеха или да я накара да се успокой или нещо подобно. Все още чакаха онези двамата да тръгнат,ако не са решили да умрат заедно в този замък.
-Успокой се любов,ти си много повече от нея,тя е една нищожна мравка,която скоро ще стъпчем. Не е не заменима,ще намерим друга но е по добре,за сега да  сме с тях,защото Естер и Майкъл са по петите ни,нека да направим тази игра,уж по тяхните правила,а ние да играем нашата?

--------------------------------------------------------------------------
avatar
Клаус
Вампири МФ
Вампири МФ

Брой мнения : 738
Репутация : 2
Join date : 10.05.2011

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Крайпътна бензиностанция

Писане by Илайджа on Вто Фев 04, 2014 5:55 am

Вдигнах ръка във въздуха, като знак да замълчи, защото ми трябваше време да осмисля чутото, а и защото не само аз можех да го чуя. Катрин и Клаус бяха отвън, чувах ги, макар да не обръщах внимание на това което си казват един на друг. Истината обаче беше, че не ми харесваше разговора им. Явно въпреки всичко и въпреки уговорката ни, те все още не ни вярваха и най-вероятно нямаше да го направят никога, но това което току що каза Ан беше истински шок и толкова трудно за асимилиране, че даже не знаех какво да мисля по въпроса.
През вековете бях свикнал да чувам какви ли не пророчества, митове и игри на съдбата, но това тук беше нещо, което не се бе споменавало никога. Дори и от майка ми или от който и да е в семейството ни.
- Не знам, аз... - Погледнах я в очите и виждах, че тя наистина вярва в думите си. Нямаше и капка съмнение в погледа й.
- Не казвай нищо повече... - Първо трябваше да осмисля какво ще се случи ако го направи. - За сега... Нека първо помисля... - Трябваше да останем насаме и да обсъдим всичко това, но не точно сега.
- Защо не потърсим нещо оцеляло от гримоарите на семейството ти. - Едва ли държаха толкова ценни неща незащитени и изложени. Може би бяха скрити някъде и може би бяха оцелели.
avatar
Илайджа

Брой мнения : 590
Репутация : 1
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Крайпътна бензиностанция

Писане by Антея on Вто Фев 04, 2014 6:09 am

На нея също и трябваше време да помисли,тогава се сети за подземието. Най вероятно не е изгоряло всичко,защото най-цените се съхраняваха в скрито помощение,което бе затворено с магия.
Прелете пръсти с неговите,като му направи знак да я последва. Тръгнаха на долу към подземието,щом стъпи на послената стълба разбра,че всички свещи са се стопили и нямаше,как да види пътя:
-Води ме Илайджа,а аз ще ти казвам на къде...
Той виждаше по добре,за това я поведе,а тя го насочваше,като я предпазваше да не се нарани по пътя. Стигана не след дълго до задънен коридор но точно там се криеше стаята.
-Помогни ми да стигна до вратата.
Приближи я,като тя докосна стената,която проблесна в сини проблясъци,миг след това се отвори,а цялата стая се изпълни със светлина,само тук всичко си бе останало непокътнато.
-Достъп до тук имаше само майка ми,а след нея само аз. Това са гримоарите на бабами и пра баба ми,тук някъде се крие тайната. Проблемът е,че е на древен език,който не успях да науча добре...
Погледна към него:
-Ти го разбираш,за това ще ми помогнеш. Трябва да търсим гримоарите на пра баба ми от преди вашето рождение...
Тръгна покрай тях,кат стигна до един куп с такива:
-Ще ни отнеме доста време...
avatar
Антея

Брой мнения : 565
Репутация : 0
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Крайпътна бензиностанция

Писане by Катерина on Вто Фев 04, 2014 6:11 am

Загледах се в него за един дълъг миг, усмихвайки се тъжно. Не знам дали съжалявах него или себе си. Дори вече не виждах разлика между нас. И двамата бяхме готови да направим каквото е необходимо, за да получим онова което искаме. Нямаше значение кого ще прегазим по пътя. Аз не бях изключение. В даден момент щях, дори бях на мястото, в което се намираха онези двамата. Ник не вярваше на никой. Съмнявах се, че има доверие и в самия себе си.
- Това ли искаш? - Попитах, а очите ми отново започнаха да се пълнят със сълзи.
- Искаш да играем? - Не очаквах отговор, въпросът беше реторичен.
- И какво ще стане когато вече не искам да играя по тези правила Ник? - Постоянно говореше за това, че някой го е предал, че аз съм го предала, а не виждаше, че той беше единственият, който предаваше мен.
- Какво ще направиш тогава? - Една сълза се стече по лицето ми. - Ще се върнеш към отмъщението си? - Да, защото винаги можеше да намери за какво да сметне, че заслужавам наказание.

--------------------------------------------------------------------------

avatar
Катерина
Модератори
Модератори

Брой мнения : 467
Репутация : 3
Join date : 09.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Крайпътна бензиностанция

Писане by Илайджа on Вто Фев 04, 2014 6:22 am

Не знаех дали е добре да ги вземем с нас или да останат тук. От една страна може би трябваше да го направим, защото имаше вероятност да открием много неща в тях, но пък тук сякаш бяха в по-голяма безопасност поне за сега.
Отидох при Ан и взех една от дебелите книги. Изглеждаше остаряла, но сякаш непокътната.
- Никога не съм виждал толкова много гримоари на едно място. - Беше сякаш влизахме в малка библиотека. Повечето вещици имаха по един такъв, който се предаваше в семейството, а това тук беше като все едно цялата магия в този свят, се бе събрала между тези страници.
- Какво трябва да търся? - Попитах в крайна сметка, защото тя за разлика от мен не си губеше времето в разглеждане на забележителности, а вече прелистваше страниците. Сметнах, че ще бъда много по-полезен ако в действителност знам какво търся, защото имаше хиляди заклинания тук, истории и пророчества, нямах представа кое би било полезно.
- Господи трябва да се погрижим тези книги да се запазят. - Може би когато всичко свършеше щях да помогна на Ан да ги скрие на по-сигурно място, където щеше да може и да ги изучи. Може би дори в някой от тези книги пишеше и как може да се направи заклинание което да ги защити. Беше ужасно вълнуващо, сякаш току що бях получил ключ за разгадаването на всички загадки в този свят.
avatar
Илайджа

Брой мнения : 590
Репутация : 1
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Крайпътна бензиностанция

Писане by Клаус on Вто Фев 04, 2014 6:26 am

-Толкова години минаха в това да ме мрази,да бягаш от мен,да се криеш. Това не те измори,не те измори да събудиш Майкъл...
Присви очите,си трябваше да я нахъса поне малко:
-Ти си много по силна,а сега не го виждам. Предаваш се толкова лесно?! Катерина която аз познавам,щеше да разкъса онази малка вещица с думите си,щеше да я накара да се сниши,нямаше да се обърне. Щеше да и покаже,коя е Катерина.
Може би не и помагаше но това което виждаше не можеше да е тя:
-Каза ти и пак ти го повтарям,щом тази игра приключи,те оставям сама да решиш. Ако искаш да си тръгнеш няма да те спирам и няма да ти преча. Ако все пак решиш да останеш,ще сме заедно и двамата,ще създадем правилата. Ти сама ще решиш. Последна игра и каквото и да решиш,ще се съглася с теб.

--------------------------------------------------------------------------
avatar
Клаус
Вампири МФ
Вампири МФ

Брой мнения : 738
Репутация : 2
Join date : 10.05.2011

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Крайпътна бензиностанция

Писане by Катерина on Вто Фев 04, 2014 6:37 am

Замълчах за миг, защото не исках да кажа нещо, за което после щях да съжалявам. И без това се бях унижила достатъчно като му позволих да надникне в душата ми и да се запознае с болката ми, а единственото което успя да извлече от всичко това и да го запрати в лицето ми бе факта, че съм си позволила да бъда слаба. Чудех се защо ли нямаше нищо против тази слабост, докато се въргалях с него в леглото му? А, да, просто защото тази слабост тук не беше по вкуса му.
- Какво всъщност обичаш в мен Ник? - Попитах накрая и зачаках отговора му със затаен дъх. Имаше ли изобщо нещо което обича? Някой който обича?

--------------------------------------------------------------------------

avatar
Катерина
Модератори
Модератори

Брой мнения : 467
Репутация : 3
Join date : 09.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Крайпътна бензиностанция

Писане by Антея on Вто Фев 04, 2014 6:47 am

-По добре е да стоят тук,Естер не може да влезе тук. Мога само аз,а ако аз умра,те за винаги,ще си останат тук.
Погледна за малко към Илайджа,който се бе смръщил,защото споменаването на нейната смърт не е никак приятна тема:
-Ям търсим пророчестово 1 година преди да се роди Катерина,както и легенда за Избраниците на червената луна. 100 години преди вашето рождение... Предполагам е препис с допълнение.
Тръгна да ръси но намери легендата,само за Избраниците:
-Твърди се,че избраниците принадлежат към древните амазонки,който можели да имат деца до дълбока старост....
Спря за малко:
-Толкова е странно,дано го превеждам правилно. Кралицата на амазонките Кахкане била убита в сражение. Нямала своя наследничка,за това вещицата Рефа я...
Не знаеше дали го превежда правилно:
-Я връща,като не мъртва но и не жива. Каквото и да значи това. За да роди наследничка. През годините децата на кралица Кахкане се плодили,като били силни и притежавали дарба. Пише,че с времето дарбата се е претопила. Но пише,че първота избраница се е родила преди 2000 години,имало е още няколко но само една от тях е имала дете,била вампирка и родила пуло вампир пуло човек но бива убито,преди да могат да го спасят.
Пое дълбоко дъх:
-Трябва да намерим пророчеството на Катерина...
avatar
Антея

Брой мнения : 565
Репутация : 0
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Крайпътна бензиностанция

Писане by Илайджа on Вто Фев 04, 2014 7:46 am

Продължихме да търсим из гримоарите, като аз се впечатлявах и от най-дребните неща, докато Ан отново спазваше дисциплина и търсеше онова, което ни беше необходимо в момента. Приключих с първия гримоар и започнах да търся следващия. Тези гримоари всъщност бяха по-различни от всички които бях виждал до сега. Не знам дали бяха книги със заклинания или по скоро такива с разкази. Изумителни разкази, които наистина исках да прочета, просто сега нямахме време за това.
Втория гримоар, който разгърнах се предполагаше, че е точно от времето, в което живеехме ние. Времето, в което се бе родила Катерина. Беше малко странно, обикновено имаше истории за нас, за брат ми, но не бях предполагал, че появата на Катерина е била толкова съдбоносна.
- Познавам я през целия си живот... - Промърморих замислено, докато разлиствах внимателно страниците. - Тя и брат ми бяха неразделни. Спомням си, че не позволяваше никой да я доближава, а двете с Ребека не се харесваха още от тогава. Винаги се караха за разни неща, а Ник я бранеше, сякаш беше създаден с точно това предназначение... Да я брани от всичко и всички... Имаше някаква връзка между тях. Всички я виждаха и усещаха... - Съвсем се бях изгубил в спомените си от тогава.
- Когато се превърнахме в това което се превърнахме, всичко се промени... Всички се променихме, освен тази връзка между тях. Катерина ожесточено бранеше и защитаваше Ник. Оправдаваше, намираше извинение за всичко което правеше... - Въздъхнах тежко.
- Всички го предадоха... Дори и аз, но не и тя... После един ден... - Изведнъж спрях и погледнах към нея, защото май бях намерил нещо.
- Виж... - Казах аз и започнах да чета. - Мисля, че трябва да е това...
Зачетох надолу.
- Всички са били избити... Амазонките, смятало се е, че са носели хаос в природата... Избили са дори и хората, но се казва, че старейшините на тези племена са вярвали, че една ще оцелее... Ще остане скрита и ще роди дете... Дете което ще е човек, но ще носи тази кръв във вените си... - Четях и четях, дори без да си поемам дъх. Тук беше описано всичко което се беше случило. Целият ми живот, като човек. Епична любов! Предателство! Съдба! Почти на всеки ред откривах някоя от тези думи. Пророчеството обаче мълчеше за това какво ще се случи след събитията които вече ми бяха известни, но все пак беше изумителен факта, че нещата които се описваха бяха толкова точни. Сякаш всичко е било предопределено още преди да се родим, което някак беше тъжно. Правото да избираш собствената си съдба и да живееш собственият си живот, всъщност не съществуваха.
- Тук пише, че въпреки всичко което се е случило, някой ден Избранницата, ще изпълни съдбата си... Ще зачене, но не пише нищо за това дали ще роди това дете... Пише само, че ако това дете се появи на бял свят, то ще бъде по-силно от всеки един вид който познаваме, защото ще е съвкупност от всички... Човек, вещер, върколак и вампир... Нова раса, напълно непозната за нас и представите ни... - Погледнах към Ан.
- Вярваш ли, че това е истина?
avatar
Илайджа

Брой мнения : 590
Репутация : 1
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Крайпътна бензиностанция

Писане by Клаус on Вто Фев 04, 2014 8:01 am

Миг му трябваше,защото когато те карат да кажеш нещо веднага,без да ти дати дадат възможност да го признаеш,без наистина. Проблема,е че не бе от мъжете,който могат да си признаят това нещо.
-Никога не съм си задавал този въпрос,сам на себе си и знаеш ли защо? Защото дори,когато безумно ме влудяваш,вбесяваш до мозъка на костите ми,пак искам да впи устни в твоите и да те оставя без дъх. Всичко,което си ти,с твоите прекрасни черти или с лошия ти нрав,няма значение,с това каква беше,каква си сега,дали ще се промениш няма никакво значение. Обичам тази Катрин тук,с хилядите лица,която е дива,която е непокорна,която е смирена,която е дива,която е капризна,която е силна,която е не уязвима,крехка или ранима. Всяко твое лице,всяка черта,всяка част дори милиметър от теб... Искам да видя още от теб,за да имам още неща който да обичам в теб...
Приближи се:
-Влюбих се в теб преди хиляди години и си мислех,че това ще отмине. Само че истината е,че когато погледна към красивите ти очи,се чувствам по същия начин. Никога не съм спирал да бъда влюбен и никога не съм спирал да те обичам.

--------------------------------------------------------------------------
avatar
Клаус
Вампири МФ
Вампири МФ

Брой мнения : 738
Репутация : 2
Join date : 10.05.2011

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Крайпътна бензиностанция

Писане by Антея on Вто Фев 04, 2014 8:13 am

-Вярвам в това Илайджа,защото е ред на мойте гримоари. Тези са били препреписвани и с времето с е добавяло по нещо,защото са идвали нови пророчества. Сега е моя ред,да допълня този гримоар с моето пророчество.
Погледна към него,като седна за малко на един от столовете:
-Толкова е обаче трудно за вярване и дори с тези гримоари,изглежда като приказка.
Замисли се малко,покри главата си с ръка,като и трябваше време да помисли. Сърцето и препускаше диво,не се спираше и не можеше да се укроти,сложи ръка на него и си пое дъх. Тогава погледна към него:
-То...
Пое дълбоко дъх:
-То би трябвало да има пулс,б трябвало сърцето му да бие. Вземи гримоарите,който са нужни,когато се качим горе,се заслушай искам да ми кажеш дали го чуваш. Те не си дават сметка за това,защото не го вярват,а Катерина все още не може да го усети имам усещането,че кравта на Клаус притапява нещата.
avatar
Антея

Брой мнения : 565
Репутация : 0
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Крайпътна бензиностанция

Писане by Катерина on Вто Фев 04, 2014 8:23 am

Вдишах дълбоко и пристъпих няколко крачки назад, когато гърбът ми се опря в някаква колона се плъзнах надолу по нея и просто се заслушах в тишината. Не знам какво точно очаквах да чуя. Май не очаквах абсолютно нищо или просто всичко, но не получих нито едното нито другото. Беше нещо средно, но еднакво трудно за него да го изрече на глас, колкото трудно би било да произнесе истината. Може би вярвах, че там някъде в него все още се крие частица човечност и тя му позволява да чувства разни неща, но в по-голямата си част това беше изброяване на факти. В признанието му нямаше душа, просто думи, които бяха като вятъра... Докосваха те и после просто изчезваха в пространството.
"Какво очакваше Катерина?" - запита ме подсъзнанието ми. "Нали заради това се влюби в него? Това обичаш в него! Винаги си знаела, той не е мъжът, който ще ти сваля звезди или ще рови дълбоко в душата си, за да види какво се крие там. Това е той! Такъв го обичаш!" И подсъзнанието ми както винаги беше съвсем право. Не очаквах сърцераздирателна реч или обяснение в любов, просто това беше максимума който можеше да ми даде с думи.
- Можеше просто да кажеш, че любовта е нещо необяснимо... - Подметнах след кратко мълчание и двамата се засмяхме тихичко.
- Никак не те бива в това, казвали ли са ти го? - Той приклекна до мен, също подпрял се на колоната и се спогледахме за миг.

--------------------------------------------------------------------------

avatar
Катерина
Модератори
Модератори

Брой мнения : 467
Репутация : 3
Join date : 09.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Крайпътна бензиностанция

Писане by Клаус on Вто Фев 04, 2014 8:44 am

Всъщност,защото се напъна толкова,когато каквото и да кажеше нямаше да има никакъв смисъл за нея. Сякаш всеки път,когато казваше обичам те то просто преминаваше през ушите и,дори не се задържаше и излизаше някъде много,много на далече.
Щеше да му е много по лесно да я мразеше,нямаше да изпада в такава неловка ситуация. Какво очакваше в същност,да е от онези гупави мъже,който сваляха звезди до безкрай,който бяха толкова глупави,създаваха любовни поеми и стихове. Ако искаше такъв защо все още беше тук?
А,да защото бе блокирана от него. Понякога за да почувства някой истинското щастие трябваше да го пуснеш,да лети на свобода. Така започна да се  замисля и той,че трябваше след висичко това да я стави да си тръгне и въпреки болката,щеше продължи без нея.
Погледна на пред,като видя,как онази малката вещица приближаваше с Илайджа,а той държеше нещо. Изправи се,като застана пред Катерина:
-Е,какво става?

--------------------------------------------------------------------------
avatar
Клаус
Вампири МФ
Вампири МФ

Брой мнения : 738
Репутация : 2
Join date : 10.05.2011

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Крайпътна бензиностанция

Писане by Илайджа on Вто Фев 04, 2014 9:06 am

Излязохме от тайникът в подземието и поехме по същия път, по който бяхме дошли. Все така хванати за ръка, но с пъти повече въпроси въртящи се в главите ни. Е, за Ан може би не беше чак толкова шокиращо, но за мен си беше и още не го вярвах. Докато не излязохме пред двореца, където стояха Катерина и Клаус. Дори не обърнах внимание на въпроса му, просто се концентрирах върху Катерина и напрегнах слуха си. В първия момент не чух абсолютно нищо смущаващо... После изведнъж обаче долових някакъв съвсем тих сърдечен ритъм, който не беше на нито един от останалите трима... Лицето ми стана бяло като платно и ахнах с почуда. Ан беше права, в Катерина растеше живот. Или беше това или беше с две сърца.
- Не мога да повярвам... - Пристъпих още няколко крачки напред, а Клаус изведнъж препречи пътя ми.
- Няма да повярваш... - Вдигнах погледа си към него. - Ще прозвучи наистина налудничаво, но мисля, че Ан намери отговорите, които търсеше...
avatar
Илайджа

Брой мнения : 590
Репутация : 1
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Крайпътна бензиностанция

Писане by Антея on Вто Фев 04, 2014 9:18 am

Илая явно бе чул това,което трябва,което бе нужно,явно то живееше и растеше в нея,достатъчно доказателство и подкрепа на думите и.
-Зная,че няма да ми повярвате на това,което ще кажа,защото и аз когато получих видениет,а след това и пророчеството,ми се струваше налуничево.
Преди да подаде легендата трябваше малко да изясни нещата:
-Катерина е избраница,както е бил избраница и нейната майка в,кръвта и тече древна амазонска кръв,прокляти или дар,сами ще решите но...
Пое дълбоко дъх,като подаде всичко което бяха намерили:
-Но пророчеството което ми бе дадено,е да бъде майка на могъщо дете. Дете,което ще обединява всички раси то ще бъде всички раси.
Можеше по погледа да прочете,че я мислеха за луда:
-И преди да ме обвините за лъжкиня,заслушайте се в нещо,което не сте се заслушвали до сега...
Протегна ръка,като посочи към корема на Катерина но не се приближи. Цялата бомба беше пусната и сега очакваше да гръмне.
avatar
Антея

Брой мнения : 565
Репутация : 0
Join date : 12.01.2014

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Re: Крайпътна бензиностанция

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Страница 3 от 11 Previous  1, 2, 3, 4 ... 9, 10, 11  Next

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите